Nina Táborská Kultúra

Festival Ružinow štartuje už o pár dní. Pozrite sa, čo bude jeho súčasťou

Divadlo pod kostolom v Ružinove 8. novembra otvára tretí ročník kultúrneho Festivalu Ružinow. Súčasťou programu bude koncert Mariána, Mareka a Martina Geišbergovcov, speváka Petra Bažíka, dokumentárny film o Antonovi Srholcovi alebo monodráma o odkaze Ľudovíta Štúra v roku 2015.

Ilustračný obrázok k článku Festival Ružinow štartuje už o pár dní. Pozrite sa, čo bude jeho súčasťou
Zdroj: Dnes24.sk

„Festivalom Ružinow 2015 chceme opäť priniesť kvalitnú súčasnú kultúru do Ružinova a zároveň zaujímavými titulmi prispieť ku kultúrnemu životu v Bratislave,“ povedal Richard Bednár, riaditeľ Divadla pod kostolom.

Festival prinesie od 8. do 17. novembra v Divadle pod kostolom na Tomášikovej ulici dvanásť akcií, medzi ktorými nebudú chýbať divadelné predstavenia, koncerty, diskusia alebo hudobno-literárny večer. Kompletný program a rezervácie nájdete na www.divadlopodkostolom.sk.

„Veľmi nás teší divácky záujem, minulý rok sme mali vyše 1 000 hostí a tohtoročný koncert Geišberg Tria – Mariána Geišberga so synmi Marekom a Martinom – sa už vypredal a museli sme pridať ďalší termín. Jadro programu budú predstavovať divadelné predstavenia – monodráma Otázky Ľudovíta Štúra, ocenená na súťaži Scénická žatva 2015. Tiež príjemné komédie alebo herecká koláž Divadla bez domova Kuca Paca. Nezabudli sme ani na najmenších divákov a pripravili sme bábkové predstavenie pre deti o indiánskom Chlapcovi bez mena. Sme veľmi radi, že môžeme hostiť aj koncert speváka a multiinštrumen­talistu Petra Bažíka, ktorý bude prezentovať svoj nový album,“ uviedol ďalej Richard Bednár.

Projekt sa realizuje s podporou Bratislavského samosprávneho kraja, Mestskej časti Bratislava – Ružinov a Hlavného mesta SR Bratislavy v rámci programu Ars Bratislavensis.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM