Maros Palesch Krimi

Falošný poplach v PKO

BRATISLAVA - STARÉ MESTO, 13.06.2011. Dnes nadránom, krátko po 03:32 hod, nahlásil anonym opakovane na číslo 112, že v objekte PKO sa nachádza bomba.

Za účelom vykonania prehliadky polícia objekt po príchode na miesto uzatvorila. V čase príchodu policajtov sa priestoroch PKO nachádzali len pracovníci SBS. Priestory prehľadali policajti so psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín, prehliadku ukončili o 5:15 hod s negatívnym výsledkom.

V krátkom čase, už o 05:25 hod, policajti zadržali podozrivú osobu v centre Bratislavy na Dobšinského ulici. Podozrivým je 20-ročný muž z okresu Komárno. Vyšetrovanie na­ďalej pokračuje pre prečin šírenia poplašnej správy. Za uvedený skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

20-ročného Romana B. z okresu Komárno dnes popoludní obvinil vyšetrovateľ PZ z prečinu šírenia poplašnej správy. 20-ročný Roman B. sa policajtom ku skutku napokon sám priznal. Ide o muža, ktorý bol už v minulosti odsúdený za trestnú činnosť majetkového charakteru. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia, vyšetrovateľ PZ už spracoval podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Zdroj: KR PZ Bratislava, Tatiana Kuruczová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM