Samospráva

Európsky samit regiónov a miest prinesie do Bratislavy zaujímavý program

Významní rečníci budú diskutovať o množstve aktuálnych tém, ktoré rezonujú v celej Európskej Únii.

Ilustračný obrázok k článku Európsky samit regiónov a miest prinesie do Bratislavy zaujímavý program
Zdroj: TASR

Jeho organizátormi sú Bratislavský samosprávny kraj (BSK) a Hlavné mesto SR Bratislava, ktorí spoločne pripravili aj zaujímavý sprievodný program.

7. Európsky samit regiónov a miest prinesie do Bratislavy aj množstvo diskusií na aktuálne témy rezonujúce v celej Európskej Únii, o ktorých budú diskutovať top rečníci.

Jedným z nich je predseda Nadácie pre ekonomické trendy Jeremy Rifkin, svetoznámy autor poukazujúci na dôsledky vedeckých a technologických zmien pre hospodárstvo, pracovnú silu, spoločnosť a životné prostredie.

Ďalším rečníkom bude Jyrki Katainen, podpredseda Európskej komisie, ktorý v Junckerovej Komisii zastáva funkciu podpredsedu a v jeho kompetencii sú pracovné miesta, rast, investície a konkurencieschop­nosť.

Na samite v Bratislave bude diskutovať aj podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, aktuálne zodpovedný za energetickú úniu, ktorá je novým nosným pilierom politiky EÚ, ale i Dirk Ahlborn, generálny riaditeľ Hyperloop Transportation Technologies.

Ďalšími rečníkmi budú Karl-Heinz Lambertz, prvý podpredseda Európskeho výboru regiónov či Ivan Korčok štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky a splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo SR v Rade EÚ.

Čítajte aj: Bratislavský samosprávny kraj sa pripravuje na Európsky samit, záujem sústredí aj na rozbehnuté projekty

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM