Nina Táborská Rôzne

Dve bratislavské univerzity sa dostali medzi 800 najlepších na svete!

Rebríček Times Higher Education World University Rankings zverejnil hodnotenie univerzít za obdobie 2015-16. Do celkového poradia najlepších univerzít sveta sa dostali aj dve slovenské školy, a to Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave a Univerzita Komenského (UK) v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Dve bratislavské univerzity sa dostali medzi 800 najlepších na svete!
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa STU Andrea Settey Hajdúchová, rebríček vedie Technologický inštitút v Kalifornii, nasledovaný univerzitami v Oxforde, v Stanforde a potom v Cambridge. Obe univezity sa umiestnili na pozícii 601–800.

Popri univerzitách z USA a Veľkej Británie sa do prvej desiatky dostala len jedna univerzita z kontinentálnej Európy, a to švajčiarsky Technologický inštitút ETH Zürich.

Rebríček hodnotí štyri oblasti – vzdelávanie, výskum, spoluprácu s praxou a spoluprácu so zahraničím. STU podľa Hajdúchovej bodovala najmä v hodnotení spolupráce s praxou a so zahraničím. UK zas najvyššie hodnotenie dosiahla v medzinárodnej spolupráci.

Times Higher Education World University Rankings sa zaraďuje medzi päť najprestížnejších hodnotiacich systémov univerzít sveta.

Prečítajte si tiež: Do rebríčku najprestížnejších vysokých škôl sveta sa zo Slovenska dostala len jediná. Univerzita Komenského

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM