Maros Palesch Rôzne

Ďurkovský uznal 800-tisícový záväzok

Bývalého primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského zrejme čaká ďalšie vysvetľovanie.

Deň pred odchodom z funkcie totiž uznal záväzok mesta vo výške takmer 800.000 eur namiesto toho, aby to nechal na svojho nástupcu. V Televíznych novinách o tom včera, 26. januára, informovala televízia Markíza. Prípad sa týka Paláca Motešických v centre Bratislavy.

„Budeme musieť od apríla začať splácať tento uznaný záväzok, lebo inak by sme mohli prísť v exekúcii o priestory, ktoré v tomto dome ešte máme,“ uviedol k situácii Ľubomír Andrassy, hovorca nového bratislavského primátora Milana Ftáčnika.

Všetko sa to začalo v máji 2008, kedy väčšinový vlastník v Paláci Motešických zvýšil príspevok do fondu opráv z 33 centov na viac ako 31 eur za meter štvorcový, čím mnohých z paláca doslova vyhnal. Všetci vlastníci okrem mesta Bratislava podali proti tomu žalobu.

„Tento prípad ukazuje, že Andrej Ďurkovský neobhajoval záujmy mesta, ale neobhajoval ani záujmy občanov. Dnes je jedinou možnosťou, aby sa mesto pridalo k žalobám, ktoré podali občania,“ skonštatoval Andrassy.

Iný názor mal ale exprimátor Ďurkovský, keďže záväzok uznal. Televízii sa včera jeho stanovisko nepodarilo získať. Cez svojho poslaneckého asistenta však odkázal, že dokument podpísať musel, inak by hrozilo, že sa dlh zvýši.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM