Kultúra Rôzne

Dúbravkou sa ponesie vôňa domácich klobás. Príďte ochutnať aj vy!

Nemáte ešte plány na piatkový voľný deň? Ak si radi pochutíte na tradičných domácich klobásach, máme pre vás zaujímavý tip.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravkou sa ponesie vôňa domácich klobás. Príďte ochutnať aj vy!
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Štátny sviatok Deň boja za slobodu a demokraciu bude v Dúbravke patriť všetkým mäsožravcom a milovníkom klobás. V mestskej časti sa už po 10-krát uskutoční obľúbený Dúbravský klobásový festival.

Súťaž vo výrobe klobás

V rámci festivalu sa už tradične bude konať súťaž trojčlenných družstiev v tom, kto vyrobí tie najlepšie klobásky. Každý tím bude chcieť uspieť so svojím osvedčeným receptom, takže návštevníkov čaká zaujímavý súboj. O celkovom víťazovi napokon rozhodne odborná porota.

Každý, kto zavíta na festival, môže nielen sledovať, ako sa originálne dúbravské klobásy vyrábajú, ale ich aj ochutnávať a urobiť si tak svoj vlastný rebríček najlepších klobás. Navyše sa bude podávať aj starodúbravská kapustnica s klobásovými guľkami, čaj či punč.

Po dobrom jedle môžete nahliadnuť do Dúbravského múzea, kde bude pre prítomných pripravená prehliadka aj s odborným výkladom. Počas dňa nebude chýbať ani menší hudobný program v podaní country kapely.

Dúbravský klobásový festival sa uskutoční v piatok 17. novembra od 9:00 hod. pred Dúbravským múzeom.

Dúbravský klobásový festival 2016
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM