Samospráva

Dotáciu na škôlky využili všetky tri prihraničné mestské časti Bratislavy

Každá z bratislavských mestských častí Jarovce, Rusovce a Čunovo dostala v tomto roku dotáciu od Bratislavského samosprávneho kraja na rekonštrukciu materských škôl vo výške 4-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Dotáciu na škôlky využili všetky tri prihraničné mestské časti Bratislavy
Zdroj: TASR

MsČ Bratislava Čunovo ju využila na rekonštrukciu umyvárne. „Vlani sme rekonštruovali jednu umyváreň, v tomto roku sme peniaze využili na rekonštrukciu druhej umyvárne v škôlke, ktorá bola v katastrofálnom stave,“ povedala riaditeľka MŠ v Čunove Nataša Krammerová s tým, že peniaze by sa im zišli aj na prestavbu dvora, aby sa zvýšila jeho bezpečnosť pre deti.

„Máme tam betónovú plochu, ktoré je popraskaná a v kritickom stave,“ doplnila Krammerová s tým, že dvor by potreboval buď nový betón, alebo dlažbu. Preto, ak sa bude dať, aj na budúci rok využijú možnosť požiadať o dotáciu z kraja alebo od ministerstva školstva.

MsČ Bratislava Jarovce využila dotáciu od BSK na výmenu spotrebičov v školskej jedálni v budove materskej školy, ktorá slúži aj pre žiakov základnej školy v obci. „*Žiadali sme župu o dotáciu na nákup sporákov a umývačky riadu,“* uviedol vicestarosta Jozef Uhler s tým, že 4-tisíc eur bola približne polovica nákladov spojených s výmenou spotrebičov v školskej jedálni.

MsČ Rusovce použila dotáciu z BSK, ako aj vlastné zdroje v hodnote približne 11-tisíc eur na úpravu existujúceho priestoru bývalej kuchyne MŠ na telocvičňu pre deti predškolského veku. „Tento priestor bude vybavený ako plnohodnotná trieda s toaletami, šatňou, ale zatiaľ, kým bude potrebná ďalšia trieda, tieto priestory budú naše deti využívať ako herňu alebo telocvičňu,“ povedal vicestarosta Radovan Jenčík s tým, že práce a vyúčtovanie by mali byť ukončené do konca tohto roka.

Prečítajte si tiež: Bratislavské cesty dostali financie, ktoré budú použité na ich opravu

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM