Tomáš Stupavský Samospráva

Bratislavské cesty dostali financie, ktoré budú použité na ich opravu

Bratislavský samosprávny kraj zo svojho dotačného systému v tomto roku pomohol mestským častiam Bratislavy s opravou ciest. Každá zo 17 mestských častí mala možnosť požiadať o dotáciu na rekonštrukciu svojich komunikácií. S rekonštrukciou pomohla župa aj mestu Malacky a Senec.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské cesty dostali financie, ktoré budú použité na ich opravu
Zdroj: TASR

„V priamej pomoci mestským častiam vidíme oveľa väčší zmysel ako v neadresnej dotácii pre kohokoľvek,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj na svojom júnovom zastupiteľstve schválil dotácie vo výške 469.020,15 eura na opravu komunikácií v správe mestských častí. Do balíka sa zmestila aj žiadosť mesta Malacky aj mesta Senec. Adresná pomoc správcom komunikácií, na ktoré mesto zabúda, je projekt mimoriadneho významu na zabezpečenie vyhovujúcej dopravnej infraštruktúry.

„Dúbravské cesty boli už dlhodobo v dezolátnom stave a v rozpočte mestskej časti nám na tieto problémy ostávalo veľmi málo peňazí. Dotácia od župy pomohla všetkým Dúbravčanom,“ povedal dúbravský starosta Martin Zaťovič.

„Ružinovské cesty potrebovali nutnú opravu. Bratislavský samosprávny kraj nám, mestským častiam, vyšiel svojim dotačným systémom v ústrety a dočkali sme sa oveľa väčšej pomoci, ako od samotného magistrátu,“ vyjadril sa starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Dušan Pekár.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM