Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Dostali ste chuť na poctivé pivo? Navštívte Salón Piva v Starej tržnici

Chcete spoznať chuť tradične vareného kvalitného piva, zoznámiť sa s malými ale i veľkými pivovarmi zo Slovenska či Čiech, alebo si len spríjemniť cestu z práce? Potom je Salón Piva v Starej tržnici miestom presne pre vás.

Ilustračný obrázok k článku Dostali ste chuť na poctivé pivo? Navštívte Salón Piva v Starej tržnici
Zdroj: TASR

Prvý ročník ochutnávky pivovarov pod názvom Salón Piva odštartoval dnes a potrvá až do 13. septembra. Pivári sa zhodujú: každé pivo má svoj príbeh, hodnotu a výnimočnosť.

Teraz majú návštevníci šancu nie len vychutnať si dobré pivko, ale aj priučiť sa spôsobu podávania a konzumácie tohto najmä mužmi ospevovaného zlatého moku.

Z ľudového nápoja sa stal kult, o tom niet pochýb. Ako pre Bratislava24.sk povedal jeden z organizátorov Ivan Čižmárik, “pivo nie je o válaní sudov a nie je to ani len festivalová záležitosť. Je to gurmánska lahôdka.”

Odpoveď na otázku prečo sa rozhodli zorganizovať toto podujatie bola jasná: „Pretože milujeme pivo!“

Pri vstupe je potrebné zaplatiť tri eurá. Dostanete svoj vlastný degustačný pohárik a hor sa na ochutnávanie. Keď bude váš pohár prázdny, môžete ho jednoducho opláchnuť a pokračovať v degustácii. Zúčastneným pivovarom platíte formou žetónov.

Dnes, v piatok a v sobotu do 22:00 sú brány Starej tržnice otvorené všetkým milovníkom piva aj smädným zvedavcom. Nájdete tu napríklad Kaltenecker, Unorthodox Brewing, Bratislavský meštiansky pivovar, Pivovar SESSLER, FAXE, Richtára Jakuba a veľa iných. Na zdravie!

Takto to vyzerá v Starej tržnici, keď sa stretnú milovníci piva
10
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM