Rôzne

Na D2 sa môžu od nedele tvoriť kolóny už od Bratislavy

Zavedenie elektronického mýtneho systému v Česku ovplyvní dopravu aj na Slovensku, upozorňuje polícia

Ilustračný obrázok k článku Na D2 sa môžu od nedele tvoriť kolóny už od Bratislavy
9
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavskí dopravní policajti upozorňujú vodičov na komplikácie, s ktorými treba počítať na diaľnici D2 od nedele večera. Ako informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff, súvisí to so zavedením elektronického mýtneho systému v Českej republike od decembra.

Odklonia nákladiaky na odstavné plochy

Polícia preto predpokladá vznik rozsiahlych kolón nákladných motorových vozidiel už na území Slovenska, v úseku na diaľnici D2 od Bratislavy v smere do Českej republiky.

V tomto úseku diaľnice bude podľa Szeiffa zvýšená prítomnosť dopravných policajtov, ktorí budú dohliadať na premávku a v prípade potreby ju regulovať. V spolupráci s Národnou diaľničnou spoločnosťou bude zabezpečené prenosné dopravné značenie upozorňujúce na aktuálnu dopravnú situáciu.

„Pri tvorbe kolón budú vodiči nákladiakov odkláňaní na odstavné parkovacie plochy hraničného priechodu, respektíve na odstavné plochy blízkej čerpacej stanice,“ uviedol Szeiff.

Ak si to situácia v cestnej premávke bude vyžadovať, policajti podľa neho vykonajú odklon nákladnej dopravy na cestu I/2 smerom na Kúty – Holíč – Hodonín alebo Kúty – Holíč – Skalica – Sudoměřice.

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave budú spolupracovať s českou políciou tak, aby bola zabezpečená prejazdnosť ľavého jazdného pruhu pre osobnú dopravu v smere na územie Českej republiky.

Kolóny v Bratislave
9
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM