Rôzne

Počas Vianoc pribudne na letisku v Bratislave 70 letov

Najviac, 16 letov, teda osem príletov a osem odletov, bolo pridaných z Londýna na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave a späť.

Ilustračný obrázok k článku Počas Vianoc pribudne na letisku v Bratislave 70 letov
22
Galéria

Na letisku M. R. Štefánika pribudne vo vianočnom období 70 letov nad rámec pravidelných týždenných frekvencií. Letecké spoločnosti pridali od 18. decembra do 8. januára prílety navyše z Birminghamu, Londýna, Manchestru, Edinburghu, Dublinu a iných miest. Informovala o tom hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Vracajú sa k blízkym

Najviac, 16 letov, teda osem príletov a osem odletov, bolo pridaných z Londýna na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave a späť. Z toho desať pridaných letov zabezpečí Wizz Air z Londýna-Lutonu, a to od 11. decembra. Šesť letov navyše vykoná Ryanair z Londýna-Stanstedu do Bratislavy a späť. Dopravca zabezpečí navyše aj šesť príletov z Birminghamu a šesť odletov (spolu 12 letov) a spolu osem letov z alebo do Manchesteru.

Po tri rotácie letov pribudnú aj z alebo do Edinburghu, Dublinu, Milána-Bergama a zo Skopje v Severnom Macedónsku a späť. Nad rámec pravidelných týždenných frekvencií vypraví Wizz Air vo vianočnom období aj lety do Ľvova na Ukrajine a bulharskej Sofie a späť.

„Na Štedrý deň, 24. decembra, je v pláne 11 pravidelných príletov a 11 odletov z Bratislavy, pričom posledné lety sa uskutočnia približne o 17:00 hod. tak, aby boli cestujúci čo najskôr doma so svojimi blízkymi. Rovnako do 17:00 hod. sú naplánované lety aj počas Silvestra,“ priblížila Ševčíková.

V Prvý sviatok vianočný, 25. decembra, dopravca Ryanair nevypravuje žiadne lety. Dopravca Flydubai však aj v tento deň prepraví Slovákov do Dubaja.

Wizz Air 25. decembra naplánoval odlety do všetkých svojich šiestich destinácií, kam lieta z Bratislavy, do Ľvova, Odesy, Londýna-Lutonu, Kyjeva-Žuljany, Skopje a Sofie. Odlet a prílet z Moskvy do Bratislavy a späť vypraví vo sviatočný deň aj letecká spoločnosť Pobeda.

Letisko M. R. Štefánika
22
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM