Nina Táborská Rôzne

Dobré správy pre najmenších a rodičov: V Novom Meste vyrástlo moderné detské ihrisko. Tešiť sa môžu aj Petržalčania

Obyvatelia bratislavského Nového Mesta sa môžu tešiť z nového detského ihriska, ktoré vyrástlo na Rozvodnej. Jeho podoba vzišla s diskusie s miestnymi obyvateľmi, ktorí pripomienkovali architektom pripravený návrh. Potešia sa aj obyvatelia Petržalky, 15 ihrísk dostane nové gumené rohože a preliezky.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre najmenších a rodičov: V Novom Meste vyrástlo moderné detské ihrisko. Tešiť sa môžu aj Petržalčania
Zdroj: Dnes24.sk

Novomešťanov, alebo skôr najmenších obyvateľov mestskej časti určite potešilo nové ihrisko, ktoré sa stalo súčasťou Rozvodnej ulice. Dominantným prvkom ihriska je hrad, ktorého súčasťou sú šmýkačky, maľovacia tabuľa či lezecké steny. Deti na ihrisku nájdu aj preliezačku, pružinovú hojdačku, šmýkľavku či hojdačky.

„Našou snahou bolo vytvorenie ihriska, ktoré by vyhovovalo predovšetkým deťom, ktoré ho budú navštevovať, preto sme do diskusie o jeho podobe zapojili miestnu komunitu,“ povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Financované bolo sponzorsky, nakoľko pozemok patrí stále mestu a nie mestskej časti. Informácie pre Bratislava24.sk poskytol hovorca starostu Marek Tettinger.

Petržalské ihriská budú bezpečnejšie

V Petržalke sa rodičia i tí najmenší tiež môžu tešiť na lepšie a krajšie detské ihriská. Tie, ktoré nájdete napríklad na Černyševského, Bulíkovej, Mamateyovej, Haanovej a Gessayovej ulici dostali nové bezpečnostné prvky, nakoľko všetky verejné detské ihriská musia podľa platných právnych noriem spĺňať prísne bezpečnostné a hygienické kritériá.

Pätnásť z takmer päťdesiatich ihrísk Petržalka vybavuje gumenými rohožami a novými hracími prvkami, ktoré skvalitnia samotné priestory a tiež pridajú ihriskám na bezpečnosti.

Nové detské ihrisko na Rozvodnej
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM