Správy Samospráva

Do základnej školy v Rusovciach môžu prijať len 46 prvákov

Záujem je veľký, ale nie je kam. Bratislavská mestská časť Rusovce môže v budúcom školskom roku prijať len 46 prvákov.

Ilustračný obrázok k článku Do základnej školy v Rusovciach môžu prijať len 46 prvákov
Zdroj: TASR

Do Základnej školy s materskou školou v Rusovciach môže v septembri nastúpiť maximálne 46 detí do dvoch prvých tried. Záujem je veľký, potvrdili ho nielen obyvatelia Rusoviec, ale aj rodičia z Rajky a ďalších neďalekých prihraničných obcí. Informoval o tom riaditeľ ZŠ s MŠ v Rusovciach Rastislav Kunst.

„V novom školskom roku 2017/18 môžeme otvoriť z kapacitných dôvodov len dve triedy. Podľa zákona to znamená, že môžeme prijať maximálne 46 detí, aj keď záujem je veľký. Uvidíme, koľko ich príde na zápis," uviedol Kunst. Prednosť však v každom prípade dostanú deti s trvalým pobytom v mestskej časti Bratislava-Rusovce.

Chceli by rozšíriť kapacity

Z dôvodu nepostačujúcej kapacity Rusovce na jeseň minulého roka vypovedali Čunovu dlhoročný spoločný školský obvod. Rodičia týchto detí sa však predsa len nechcú dať odradiť. „Záujem je aj z iných mestských častí, či už z Rajky a okolia, ale aj z Čunova sa tu boli rodičia pýtať, samozrejme, najprv musíme uspokojiť potreby rusoveckých detí a potom budeme dopĺňať tie, ktoré nie sú z našej mestskej časti,“ doplnil Kunst.

V Rusovciach rozmýšľajú o rozšírení kapacity základnej školy. Problémy sú však dva, nevysporiadané pozemky pod školou a nedostatok finančných prostriedkov. "Je to problém, ale už to so zriaďovateľom riešime, uvidíme, kedy sa nám podarí získať finančné zdroje,“ uzavrel riaditeľ ZŠ v Rusovciach. Zápis prvákov v Rusovciach je už tento týždeň 7. a 8. apríla.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM