Nikola Richterová Rôzne

Do Bratislavy dorazili vlaky z východného Slovenska, nápor ľudí neprekvapil

Hoci sa očakávalo, že vďaka dnešnému spusteniu vlakov zadarmo bude na hlavnej stanici večer rušno, nič nevšedné sa nedialo. Nápor ľudí z východného a stredného Slovenska nebol väčší, ako cez iné predĺžené víkendy. Množstvo študentov využilo napriek spustených bezplatných spojov radšej vlaky IC.

Ilustračný obrázok k článku Do Bratislavy dorazili vlaky z východného Slovenska, nápor ľudí neprekvapil
Foto: Nikola Richterová

Očakávané preplnené večerné vlaky smerujúce do Bratislavy sa nestali realitou. Napriek avízu, že večer bude na hlavnej stanici rušno, sa do hlavného mesta nedostavilo viac ľudí, ako počas dní, keď študenti a dôchodcovia museli platiť.

„Musím priznať, že dnes nebola o nič špecifickejšia situácia, ako počas iných predĺžených víkendov. Vlaky z východu smerujúce do hlavného mesta boli plné, to je však v takýchto dňoch úplne bežné. Ani v jednom prípade sa dnes nestalo, že by sa ľudia do vagónov nezmestili.“ reagovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morhačová.

Hoci minister dopravy Ján Počiatek dnes informoval, že do desiatej hodiny využilo možnosť cestovania zadarmo až 20-tisíc ľudí, Jana Morháčová nám takýto presný počet vo večerných hodinách povedať nevedela. „Neviem povedať presné číslo. Lístky s nulovou hodnotnou sa dali zohnať na vyše 300 miestach. Presný počet budeme vedieť zajtra.“

Aj napriek tomu, že študenti majú od dnes možnosť cestovať vlakom zdarma, veľa z nich sa aj napriek tomu rozhodlo zaplatiť si cestu a ísť vlakom IC. „Ja cestujem z Košíc a cesta s osobákom by trvala omnoho dlhšie. Som ochotná si radšej priplatiť a cestovať kratšie.“ povedala nám vysokoškoláčka študujúca v Bratislave.

Očakávanú paniku tak hlavná stanica dnes nezažila. Netradičné boli v tomto prípade iba meškania vlakov. Tie sú síce taktiež bežné, nie však v takom množstve, aký nastal dnes.

Preukaz na dopravu zdarma si do dnešného dňa vybavilo vyše 200-tisíc ľudí z takmer dvoch miliónov, ktorí na to majú právo. Železnice vďaka bezplatnej preprave posilňujú spoje. „K dnešnému dňu bola prvá etapa posilnenia, keď sme natrvalo pridali 11 vlakov. Okrem toho pripravujeme druhú etapu zvýšenia spojov. Tá bude 14. decembra.“ dodala Morháčová.

Nápor ľudí z východného Slovenska nebol 17. novembra nezvyčajný
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM