KAW Rôzne

Dnes zostaňte radšej v tieni, na slnku bude poriadne horúco

Do večera by ste sa mali vyhýbať slnečným lúčom. Teplota dosiahne až 34 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku Dnes zostaňte radšej v tieni, na slnku bude poriadne horúco
Zdroj: TASR

Slovensko dnes potrápia horúčavy. Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu vydali výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami. Tie sa môžu miestami vyšplhať až na 34 stupňov Celzia. Výstraha platí pre okresy západného a východného Slovenska a pre južné okresy stredného Slovenska od 13.00 h do 18.00 h.

Pri takýchto vysokých teplotách by sme mali v prvom rade dodržiavať pitný režim a nepohybovať sa na priamom slnku. Ak sa to dá, vyhýbajte sa náročnejším športovým aktivitám. Fyzicky náročnú prácu si naplánujte na ráno a na večer, keď už slnečné lúče nie sú také intenzívne.

Medzi jedenástou a treťou poobede buďte radšej doma alebo v klimatizovaných priestoroch. Ak budete aj doma teplo pociťovať ako neznesiteľné, osprchujte sa vlažnou, nie príliš studenou vodou. V priebehu dňa radšej nevetrajte, pustili by ste do bytu ešte väčšiu horúčavu. Okno otvorte až večer na tej strane bytu, kde slnko svietilo najkratší čas.

Pri vysokých teplotách sú ohrozené najmä deti do 4 rokov, starší ľudia nad 65 rokov, tehotné ženy, chorí a zdravotne postihnutí ľudia.

Čítajte aj: Poďte sa okúpať za hranice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM