Aktualizované ELA Krimi

Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava terčom ÚTOKU: VANDALA stihol odfotiť známy herec, FOTO

Neznámy muž rozbil sklo na vstupných dverách Divadla Pavla Országha Hviezdoslava v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava terčom ÚTOKU: VANDALA stihol odfotiť známy herec, FOTO
Zdroj: Facebook.com/Ludwig Bagin

Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava (DPHO) sa v nedeľu večer 10. decembra stalo terčom útoku. Ako informujú Noviny.sk, neznámy muž rozbil sklenenú výplň na vchodových dverách a ušiel. Na prípad upozornil na sociálnej sieti známy herec a komik Ludwig Bagin, ktorý išiel práve okolo a podarilo sa mu vandala odfotiť.

„Odchádzal som pred pár minútami domov z Nedbalovej okolo DPOH počujúc rámus. Spôsobil ho tento mladý muž, ktorý čímsi rozbil dvere do divadla. Stihol som ho odfotiť,“ napísal Bagin na sociálnej sieti.

O celom incidente už bola upovedomená polícia, ktorá sa prípadu venuje.

„Ďalšie okolnosti tohto incidentu sú predmetnom objasňovania,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Riaditeľka divadla Valéria Schulczová v reakcii pre TASR uviedla, že nechce predbiehať, čoho dôsledkom bolo konanie páchateľa. Podľa nej to mohol byť opitý, agresívny či nahnevaný človek.

Nedá sa však vylúčiť ani to, že v spoločnosti, kde neustále vzrastá agresivita a konfrontačný naratív sa neustále prehlbuje, bol muž posmelený „hejtami“, ktoré voči divadlu v minulosti smerovali.

„To, že to môže byť dôsledok toho, čo sa s divadlom dialo, je rovnako pravdepodobné ako to, že to bola náhoda. Lebo najprv sa pokúšal dostať do vnútra divadla. Nie je to tak, že ho hneď rozbije,“ poznamenala Schulczová.

Odchádzal som pred pár minútami domov z Nedbalovej okolo DPOH počujúc rámus. Spôsobil ho tento mladý muž, ktorý čímsi...

Posted by Ludwig Bagin on Sunday, December 10, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM