Rôzne

Hlasujte za Detské činy malých VEĽKÝCH hrdinov z Bratislavy a okolia

Deti sa v reálnom živote stávajú malými hrdinami, ochranármi životného prostredia, pomocníkmi v rodine alebo škole, či dokonca záchranármi. A to stojí za pozornosť!

Ilustračný obrázok k článku Hlasujte za Detské činy malých VEĽKÝCH hrdinov z Bratislavy a okolia
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Projekt Detský čin roka motivuje ku konaniu dobrých skutkov a dáva deťom šancu pochopiť cez skutočné príbehy, čo je dobré a čo zlé. Každé dieťa je jedinečné stvorenie, plné života a dobrých nápadov.

Detskí hrdinovia

Každý rok je projekt v niečom iný, podľa toho, čo deti aktuálne zažili a čo sa dialo v spoločnosti, keďže príbehy detí priamo reagujú na aktuálne dianie na Slovensku. V roku 2019 prebieha už 19. ročník a opäť je bohatý na 35 úžasných detských skutkov. na ktorých sa majú čo priučiť aj dospelí.

Deti sa v reálnom živote stávajú malými hrdinami, ochranármi životného prostredia, pomocníkmi v rodine alebo škole, či dokonca záchranármi.

V aktuálnom ročníku zabojujú o ocenenie Detský čin roka aj príbehy detí z Bratislavy a blízkeho okolia:

Deniska je žiačkou 4. A triedy. Koncom minulého roka jej zomrel otecko. Napriek krutej rane osudu naďalej pomáha deťom z rómskej komunity. S láskou sa stará o mladšiu Mišku, ktorá je žiačkou 2. A triedy. „Ráno Mišku privedie do druháckej triedy, pomôže jej odniesť aktovku. Až potom ide do štvrtáckej triedy na poschodí,“ opisuje obetavú pomoc Deniskina pani učiteľka.

Podporiť hrdinku hlasovaním môžete TU.

Za pozornosť stojí tiež príbeh mladých gymnazistov, ktorí miesto vysedávania pri počítači navštívili Židovský domov dôchodcov Ohel David v Bratislave. Až dvanásť študentov si vyhrnulo rukávy, aby obyvateľom domova na jar a jeseň zrevitalizovali malú záhradku, ktorá slúži aj ako dvor. „Šikovné ruky dievčat očistili rámiky obrazov na chodbe, v izbách starých ľudí, dezinfikovali, poutierali stoly a stoličky v jedálni, v malej kuchynke. Chlapci zvesili z garniží záclony, aby sa počas veľkého jarného upratovania vyprali,“ pochválila gymnazistov pedagogička zo školy.

Podporiť hrdinov hlasovaním môžete TU.

Veľkým činom sa pochválili aj štvrtáčky Hanka a Nelka, ktoré sa rozhodli zorganizovať zber odpadkov v blízkom lese. Spojili sa so susedkou, ktorá takéto aktivity organizuje a dievčatám prisľúbila pomoc so všetkým, čo k zberu budú potrebovať. Hanka vymyslela a vyrobila plagátiky, ktoré dievčatá rozniesli a vylepili v škole, v tanečnej škole, v materskej škole, aj na vchodové dvere paneláku. Napriek tomu, že v deň D pršalo, čistenia lesu sa zúčastnilo až 20 dobrovoľníkov zo školy. Vyzbierali množstvo odpadu, ktorý bol v lese vyhodený, jedno z vriec bolo plné plastu. Pre dobrovoľníkov si dievčatá nezabudli pripraviť poďakovanie a darčeky.

Podporiť hrdinky hlasovaním môžete TU.

Hlasujte za Detský čin roka 2019!

Do aktuálneho ročníka projektu Detský čin roka 2019 prišlo nepreberné množstvo dobrých skutkov detí z celého Slovenska. Rozhodnúť o víťazovi ankety môžete aj vy, a to prostredníctvom online hlasovania.

Hlasovať môžete do 30. novembra 2019. Víťazom ankety sa stane ten malý-veľký hrdina či hrdinovia, ktorých príbeh získa najväčšiu podporu hlasujúcich. Víťazný skutok dostane cenu ĽudiaĽuďom.sk.

Partnerom projektu je organizácia ĽudiaĽuďom.sk a koná sa pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM