Samospráva

Detské ihriská na Raketovej a Miletičovej čaká rekonštrukcia

Detské ihriská na Raketovej a Miletičovej ulici bude Ružinov kompletne rekonštruovať. V rozpočte má nato vyčlenenú sumu 200-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Detské ihriská na Raketovej a Miletičovej čaká rekonštrukcia
Zdroj: TASR

„Niektoré z ružinovských detských ihrísk už rekonštrukciu potrebujú. Každý rok sa snažíme niekoľko z nich kompletne vynoviť tak, aby vyhovovali dnešným normám, ako i požiadavkám rodičov a ich ratolestí,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Rekonštrukcia na Raketovej

Tento rok tak Ružinov kompletne zrekonštruuje dve detské ihriská. V prípade detského ihriska na Raketovej ulici pôjde o rozsiahlu rekonštrukciu, ktorá zahŕňa aj riešenie problému s neodtekajúcou dažďovou vodou. Pôvodné hracie prvky nahradia nové v zmysle súčasných noriem.

Úprava čaká súčasné spevnené plochy a dopadové plochy pod hracími prvkami. Súčasťou vynoveného ihriska bude aj nový parkový mobiliár, basketbalové ihrisko a zóna s prvkami na cvičenie. Ružinov má vo svojom rozpočte na komplexnú rekonštrukciu detského ihriska na Raketovej ulici vyčlenených 140-tisíc eur.

Odstránenie unimobunky

„Druhé detské ihrisko, ktoré plánujeme tento rok kompletne zrekonštruovať, je na Miletičovej ulici. Vyčlenených na to máme 60-tisíc eur. Chceme tam osadiť nové hracie prvky, ktoré budú zamerané na staršie deti a na cvičenie,“ priblížil Dušan Pekár.

Súčasťou revitalizácie bude aj odstránenie unimobunky z priestoru ihriska a redukcia pieskovísk. Pôvodné asfaltové plochy nahradí zámková dlažba, vymenené budú aj dopadové plochy pod hracími prvkami. Na pláne je aj ošetrenie drevín a vybudovanie ostrovčekov okolo stromov. Realizácia tejto kompletnej rekonštrukcie je podmienená zverením pozemku hlavného mesta do správy mestskej časti, na čom Ružinov pracuje.

Ružinov bude aj tento rok pokračovať v menších úpravách ostatných detských ihrísk. Pôjde napríklad o dopĺňanie štrkových dopadových plôch, ošetrenia drevených prvkov ihrísk, opravy oplotení a samozrejme aj výmeny piesku v pieskoviskách. Bratislava24.sk informovala Marianna Šebová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM