Tlačové správy

Danubia Park má od Okresného úradu v Bratislave zelenú

Športovo-rekreačný areál pre aktívne trávenie voľného času Bratislavčanov a turistov z blízkeho, či vzdialenejšieho okolia sa posunul o krok bližšie k realizácii.

Ilustračný obrázok k článku Danubia Park má od Okresného úradu v Bratislave zelenú
Zdroj: Dnes24.sk

Niekoľko rokov pripravovaný projekt Danubia Park začiatkom tohoto roku nedostal od stavebného úradu MČ Čunovo povolenie pre územné rozhodnutie. Po odvolaní však rozhodnutie čunovského úradu zrušil Okresný úrad v Bratislave pre nedostatočnú špecifikáciu rozporov, ktoré uviedla mestská časť.

„Danubia Invest uvítal rozhodnutie Odboru výstavby a bytovej politiky Okresného úradu v Bratislave. Potvrdil tak rozhodnutia a kladné posudky kompetentných orgánov, že projekt Danubia Park je v súlade so všetkými zákonnými nariadeniami a rovnako neopodstatnenosť výhrad Stavebného úradu MČ Čunovo,“ uviedol J. Kováčik, konateľ spoločnosti Danubia Invest.

Investor chce rokovať s občanmi a subjektami v procese prípravy projektu tak ako doteraz. „Chceme naďalej viesť konštruktívny a ústretový dialóg so všetkými dotknutými stranami. Vychádzame v ústrety prírode i ľuďom regiónu. Chceme byť dobrým susedom,“ dopĺňa J. Kováčik.

Areál Danubia Parku ponúkne v ambicióznom riešení viac ako 20 športovísk a športových klubov pre profesionálnych a rekreačných športovcov, bežných návštevníkov a hlavne rodiny s deťmi.

Návštevníci v areáli nájdu upravené pláže, plážové jazerá s vodnými atrakciami a tobogánmi, ale aj osobný prístav, ktorý dunajskému toku na slovenskom území chýba.

Súčasťou projektu bude jazdecký areál s vnútornou a vonkajšou jazdiarňou, cyklotrasy, trate pre korčuliarov. Pôvodné ekosystémy lužných lesov budú záujemcovia spoznávať v Dunajskom národnom parku, ktorý ponúkne aj vtáčie pozorovateľne, či regabilitačné stredisko pre ranené zvieratá.

Športovo-rekreačný areál Danubia Park vyrastie na pravom brehu Dunaja v oblasti zdrže Hrušov v Čunove. V areáli na ploche 89 hektárov sa sústredí množstvo zariadení a atrakcií pre rekreačných i vrcholových športovcov, turistov i bežných návštevníkov.

V stredisku sa spoja výhody mesta a jedinečnej prírody. Na brehoch Dunaja sa vybudujú miesta pre oddych a trávenie voľného času pre obyvateľov Bratislavy, širšieho, či vzdialenejšieho okolia, ale aj priľahlých oblastí Rakúska a Maďarska. Celková investícia dosiahne 75 miliónov eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM