Tomáš Stupavský Krimi

Ďalší agresori v MHD. Muž a žena vulgárne aj fyzicky napadli vodiča autobusu

Za výtržnosti v autobuse bratislavskej MHD hrozí 35-ročnej Petre a 28-ročnému Petrovi trest odňatia slobody až na tri roky. V nedeľu 14. júna totiž v ranných hodinách na Lamačskej ceste nastúpili do autobusu MHD číslo 37 a následne na to sa začali neslušne správať, hlučne a vulgárne sa hádať.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší agresori v MHD. Muž a žena vulgárne aj fyzicky napadli vodiča autobusu
Zdroj: TASR

„Vodič autobusu ich upozornil, aby sa správali slušne, inak im neumožní cestovať, pretože porušujú cestovný poriadok,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.

Muž a žena následne na zastávke pri obchodnom centre v bratislavskom Lamači z autobusu vystúpili, avšak Peter začal kopať a udierať do dverí i okien autobusu. Zároveň spoločne s Petrou vodičovi vulgárne nadávali.

„Vodič ich opätovne upozornil, aby sa správali slušne, na čo ho Petra udrela päsťou do oblasti hrudníka,“ priblížila Mihalíková. Vodičovi sa podarilo prostredníctvom dispečingu privolať políciu.

Petra po príchode policajnej hliadky kričala a neslušne urážala policajtov. Taktiež nereagovala na výzvy a kládla odpor. Spolu s Petrom ju predviedli na policajné oddelenie, kde voči nim bolo vznesené obvinenie z prečinu výtržníctva formou spolupáchateľstva. „Za uvedené konanie im v zmysle trestného zákona hrozí trest odňatia slobody až na tri roky,“ dodala Mihalíková.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM