Nina Táborská Kultúra

Čo ponúka Bratislava počas pracovného týždňa

Neviete, kam sa vybrať po práci? Máme pre vás niekoľko tipov, ako tráviť čas počas voľných večerov. Najbližšie dni vás v našom meste čaká bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka Bratislava počas pracovného týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

Večer s Adelou Banášovou: Trochu inak

Večer s Adelou Banášovou a „trochu inými“ hosťami nielen z SND. Tento raz privíta kostýmového výtvarníka a scénografa profesora Petra Čaneckého, naslovovzatého odborníka na záhady a históriu pivnej alchýmie Libora Vávru a o záhadách, no skôr tých v našej hlave, bude aj rozhovor s Miroslavom Madudom, Ľubicou Pelachovou a jej synom Borisom. Povedia (a hlavne predvedú), čo všetko sa dá dosiahnuť trénovaním našej intuície.

Pondelok / Slovenské národné divadlo – Činohra / 19:00 / Vstupné 5 – 20 eur

Staromestský salón

Neformálne stretnutia s osobnosťami nášho kultúrneho života. Tento mesiac s Milkou Vášáryovou. Moderátor Róbert Kotian.

Pondelok / Staromestské centrum KaV – Zichyho palác / 16:00 / Vstup voľný

Tvorivý ateliér: Drevené želiezko

Výtvarný ateliér pre rodičov s deťmi od 4 – 7 rokov inšpirovaný aktuálnymi výstavami SNG. Kurz podnecuje tvorivosť detí, rozvíja jemnú motoriku a učí základné princípy výtvarného myslenia.

Utorok / Slovenská národná galéria Bratislava / 17:00 / cena kurzu: 52 eur (13 stretnutí)

Sensorium 2016

Nechajte sa vtiahnuť do sveta dynamických a interaktívnych inštalácií, grafík, vizualizácií dát a generatívneho dizajnu. Medzinárodne uznávaní umelci a dizajnéri, ktorí kreatívne využívajú technológie sa stretnú v Bratislave, aby odprezentovali svoje projekty, procesy a myšlienky. Sensorium je prvý ročník jednej z najpokrokovejších vzdelávacích udalostí svojho druhu na Slovensku zameraných na prienik umenia, dizajnu a technológie.

Čítajte viac TU

Utorok / Celodenný Workshop – Lab, 25 Námestie SNP, Večerné prednášky – Berlinka, SNG / 09:00 – 23:00 / Vstupné 20 eur

Havranov kabaret

Jeden Havran, dvaja hostia a kontroverzná téma.

Streda / Nu Spirit Club / 20:00

Bratislava pre všetkých 2016

Dni otvorených dverí samosprávy. Víkend plný osláv, ktorými si každoročne pripomíname historické výsady nášho hlavného mesta.

Viac sa dozviete TU.

Štvrtok-Nedeľa / Bratislava

Bratislavská burza kníh

Mestská knižnica v Bratislave v spolupráci so Staromestskou knižnicou, Knižnicou Ružinov, Knižnicou Bratislava – Nové Mesto, Miestnou knižnicou Petržalka, ale aj ďalšími bratislavskými knižnicami organizujú „jubilejný“ 10. ročník obľúbenej Bratislavskej burzy kníh. Knihy sa budú predávať za symbolickú cenu 50 centov. Výťažok z predaja poputuje na zakúpenie zvukových kníh pre Oddelenie nevidiacich a slabozrakých, na revitalizáciu fondu tohto oddelenia, ale tiež na nákup nových kníh do knižnice.

Štvrtok- Streda (27.04.2016) / Mestská knižnica v Bratislave – Úsek odbornej literatúry /v pracovné dni 8:00 – 19:00, počas víkendu 10:00 – 18:00

Fashion show recyklovanej módy

Staré rifle, vrchnáky od fliaš, či nepotrebné kusy oblečenia nemusia skončiť v odpadkoch. Aj oblečenie a šperky z použitých materiálov totiž môžu byť krásne. Presvedčia vás o tom ekologické modely vyrobené zo starých vecí, ktoré si budete môcť prezrieť na Fashion Show recyklovanej módy už tento týždeň.

Piatok / Rivers club / 20:00 / Cena lístkov: 19,90 eur

FASHION DEALã 2016

V piatok opäť ožije „dom duchov“ na Laurinskej a opäť si budete môcť vychutnať zaujímavé stretnutie urban kultúry na podujatí s názvom FASHION DEALã. Predajcovia na dva dni v roku zabudnú na konkurenčný boj a odprezentujú svoju prácu najlepším možným spôsobom.

Viac sa dočítate TU.

Piatok-sobota / Laurinská / Vstupné od dvoch eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM