Nina Táborská Krimi

"Chyťme fantóma!" Dolapiť myzofila, ktorý vyčíňa v Bratislave, by mohla pomôcť táto mapa

Bratislavou otriasa už niekoľko týždňov vyčíňanie myzofila. Stále pribúdajú otrasné prípady, kedy neznámy muž napáda ženy na ulici výkalmi. Hoci existuje niekoľko svedectiev, polícia je zatiaľ v dolapení muža neúspešná. S prosbou o pomoc sa už obrátila aj na verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku "Chyťme fantóma!" Dolapiť myzofila, ktorý vyčíňa v Bratislave, by mohla pomôcť táto mapa
Zdroj: Dnes24.sk

A z verejnosti prišiel aj takýto nápad… „Rozhodli sme sa, že skúsime prispieť tým, čo vieme najlepšie, a tak sme pripravili túto mapu,“ píšu na oficiálnej stránke Michal Hornák a Milan Muňko za AI-MAPS, ktorí vytvorili prehľadnú mapu, s presnými údajmi kedy a kde sa jednotlivé útoky odohrali. Na mape je doposiaľ zapísnaných až 19 útokov!

Verejný zber dát prostredníctvom tejto praktickej mapy by mohol pomôcť odhaliť myzofila, ktorý takýmto nechutným spôsobom vyčíňa v bratislavských uliciach. Do mapy môžu ľudia dopísať informácie, ktoré majú v súvislosti s prípadom myzofila.

„Práve v tomto sa často krát ukazuje sila internetu a ochoty ľudí pomôcť. Veríme, že aj v tomto prípade môžu byť aj obyčajné hlásenia pohybu tohto človeka prospešné k jeho dolapeniu. Prosíme občanov, aby sa zapojili. Veríme, že nik z vás nebude musieť vyplniť do mapy útok,“ pokračujú autori mapy.

Myzofil je človek, ktorého vzrušujú a ukájajú neestetické veci, ako napríklad rozhŕňanie ľudských výkalov.

Bratislavská polícia v súvislosti s týmito extrémnymi prípadmi vypracovala minulý týždeň profil pravdepodobného myzofila. Podľa slov bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiany Kurucovej ide o muža vo veku približne 25 až 35 rokov.

Dosiaľ neznámy podozrivý je približne 180 centimetrov vysoký, mal by mať nakrátko ostrihané vlasy tmavej farby a jemné strnisko. Zvyčajne má na sebe športové oblečenie tmavej farby, na hlave šiltovku alebo čiapku, pričom v niektorých prípadoch používa okuliare.

Identikity podozrivého muža nájdete vo fotogalérii.

Prečítajte si viac: Po nechutných útokoch žiada polícia verejnosť o pomoc. Páchateľ napáda ženy na ulici výkalmi

Titulná fotografia: fantom.ai-maps.com.

Myzofil - identikity
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM