Maros Palesch Rôzne

Chceme zachovať polikliniky

BSK, 22.05.2011. Oblasť zdravotnej starostlivosti je jednou z kompetencií zverených samosprávnym krajom.

Hlavným cieľom Bratislavskej župy v tejto oblasti je zlepšovať zdravotnú starostlivosť. Povedal to predseda Bratislavského kraja Pavol Frešo počas obhliadky štyroch polikliník v hlavnom meste, ktorej sa zúčastnili aj niektorí župní poslanci. „Oboznámili sme sa so stavom župných polikliník priamo na mieste. Našim cieľom je zachovať polikliniky a zlepšovať zdravotnú starostlivosť pre všetkých obyvateľov kraja,“ zdôraznil Pavol Frešo. Zároveň doplnil, že kvalitná zdravotná starostlivosť by mala byť rovnomerne rozmiestnená po celej župe.

Bratislavská župa má v súčasnosti šesť polikliník. Kraj pripravuje na najbližšie rokovanie zastupiteľstva materiál o rozvoji poliklinickej starostlivosti v regióne. Aj to bol dôvod, pre ktorý župan Pavol Frešo navštívil polikliniky Tehelná, Karlova Ves, Šustekova a polikliniku Strečnianska.

Spolu so županom sa o stav polikliník zaujímali aj podpredseda kraja Martin Berta, krajský poslanec a zároveň starosta Nového Mesta Rudolf Kusý, starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková aj poslankyňa Irena Kyrinovičová. Rudolf Kusý sa potešil podpore župana pri zachovaní polikliniky Tehelná v Novom Meste a rovnako poukázal na dôležitosť, aby naďalej poskytovala zdravotnú starostlivosť obyvateľom.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

polikliniky
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM