Nina Táborská Rôzne

Chceli by ste retrodres ŠK Slovan z roku 1927? Jeho dražbou prispejete onkologickým pacientom

V piatok sú v Primaciálnom paláci vítaní všetci, ktorí sa neboja darovať krv. Koná sa už šiesty ročník Vianočnej kvapky krvi, venovanej detským onkologickým pacientom. Ak sa niekto bojí odberu, ale aj tak chce pomôcť, zapojiť sa môže do tradičnej dražby dresov známych slovenských športovcov.

Ilustračný obrázok k článku Chceli by ste retrodres ŠK Slovan z roku 1927? Jeho dražbou prispejete onkologickým pacientom
Zdroj: TASR

Pre darcov niekoľkominútová záležitosť, pre iných život. Motívom Vianočnej kvapky krvi je vybudiť ľudí k tomu, aby neváhali s darovaním krvi. Jej potreba je totiž obrovská a každá kvapka sa počíta.

Kampaň Vianočná kvapka krvi je už niekoľko rokov spájaná s projektom „Deťom pre život“. Vyzbieraná krv bude venovaná detským onkologickým pacientom v dvoch nemocniciach. V Bratislave a v Košiciach.

Ak sa bojíte odberu, no predsa by ste chceli pomôcť, už tradične sa môžete zapojiť do dražby dresov známych slovenských športovcov. Tento rok si môžete vydražiť dres Mareka Hamšíka a Jána Ďuricu, okrem futbalistov ŠK Slovan tento rok opäť pomôžu aj hokejisti a dražiť sa bude dres Ladislava Nagya či replika dresu ŠK Slovan Bratislava z roku 1927.

Výťažok poputuje na prevádzku Auta pre deti, ktoré slúži sociálne slabším rodinám s onkologicky chorým dieťaťom, ktoré si cestu vlastným autom z finančných dôvodov dovoliť nemôžu.

Ako informuje NTSSR, mesto spoločne s Národnou transfúznou službou je pripravené prijať všetkých darcov v pirestoroch Primaciálneho paláca už tento piatok od ôsmej hodiný ráno.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM