Správy

Cez víkend sa začína oprava Kazanskej ulice. Vodiči, pripravte sa na dopravné obmedzenia!

Premávka bude usmernená prenosným dopravným značením. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je do 11. júla 2018.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend sa začína oprava Kazanskej ulice. Vodiči, pripravte sa na dopravné obmedzenia!
Zdroj: TASR

Hlavné mesto začína zajtra s ďalšou veľkou opravou, a to Kazanskej ulice. Opravovať sa začne od úseku za Nákovnou až po Dvojkrížnu ulicu.

Oprava Kazanskej

Tento týždeň sa začala aj oprava zastávky MHD – Ondrejovova na Gagarinovej ulici v oboch smeroch. Súčasťou opravy zastávky sú aj bezbariérové úpravy v miestach priechodu, oprava ostrovčekov a povrchová úprava chodníkov v meste zastávok.

Oprava Kazanskej ulice spočíva v odfrézovaní poškodenej asfaltovej vrstvy vozovky (cca 12 cm) a položení nového asfaltového krytu. Premávka bude usmernená prenosným dopravným značením v zmysle prerokovaného a odsúhlaseného projektu organizácie dopravy. Predpokladané ukončenie prác v zmysle povolení je do 11. júla 2018.

Prebiehajúce opravy

Aktuálne prebieha oprava Račianskej ulice, v úseku od križovatky Nobelova po križovatku Hečkova obojsmerne. Predpokladané ukončenie prác je v zmysle povolení do 1. júla 2018. Od nedele (27. mája) sa zároveň opravuje Bratislavská ulica v úseku od Tatranskej ulice po križovatky s ul. Československých tankistov, obojsmerne. Ukončenie opravy sa predpokladá do 15. júna 2018.

Od 28. mája paralelne prebiehajú opravy dlažby na Uršulínskej a Radničnej ulici, ktoré by mali prebiehať do 24. júna 2018. Oprava Hodonínskej skončila 7. júna, pričom sa ešte budú dorábať chodníky pri komunikácii.

Plánované opravy

Najbližšie plánované opravy sú oprava Vrakunskej (v úseku Vrakunská-Uzbecká) a Uzbeckej (v úseku pred Kazanskou) v Podunajských Biskupiciach či oprava Tešedíkovej ulice ( v úsek pri Tescu od Rošického) v Záhorskej Bystrici. Takisto sa plánuje oprava dlažby na Františkánskom námestí v centre mesta.

Hlavné mesto nepredpokladá zdržania či meškania pri opravách komunikácií, tie však podliehajú povoleniam od príslušných orgánov a takisto aj počasiu. O všetkých opravách informujeme rôznymi kanálmi, ako na webovej stránke, sociálnych sieťach, tak aj prostredníctvom dopravných servisov s cieľom čo najväčšej možnej miery informovanosti.

Hlavné mesto tento rok robí historicky najväčšiu opravu ciest, pričom mesto opraví až 100 km ciest. Opravy, samozrejme, prinášajú dopravné obmedzenia, preto mesto prosí ľudí o trpezlivosť. Na konci však bude mať Bratislava nové a pekné cesty. Hlavné mesto robí všetko pre to, aby spolu s odborníkmi zmierňovalo dopravné problémy na minimum.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM