Rôzne

Centrum mesta bude farebné. Postará sa o to charitatívny beh Farbám neujdeš

Nový zábavný charitatívny beh pripravujú v centre Bratislavy organizátori pod názvom Farbám neujdeš. Uskutoční sa v sobotu 10. októbra o 10. hodine v centre mesta na päťkilometrovej trati, ktorú môže absolvovať každý záujemca bez ohľadu na vek a kondíciu, pretože sa nemeria čas ani neurčuje poradie.

Ilustračný obrázok k článku Centrum mesta bude farebné. Postará sa o to charitatívny beh Farbám neujdeš
Zdroj: TASR

„V Bratislave máme veľa behov, ale tento je iný. O ňom sme hovorili dávno, ale v organizovaní nás predbehli Košice. Tam to dopadlo dobre, tak verím, že to podobne bude aj u nás. Tu nejde o výkon, je to o zábave a som zvedavý, aké farebné Hviezdoslavove námestie nám ostane,“ povedal na tlačovej konferencii starosta bratislavského Starého Mesta Radoslav Števčík, ktorý prevzal nad podujatím záštitu.

Podľa jeho spoluorganizátorky Lenky Šoltésovej je to nevšedný zážitok z pohybu, kde na každom kilometri je farebná zóna na obsypávanie bežcov inou práškovou farbou.

„To sú neškodné a testované farby používané v potravinovom priemysle. Ako sme sa v Košiciach presvedčili, vôbec neškodia ani detičkám v kočiaroch a dajú sa oprášiť. Je to nový beh na Slovensku, v ktorom chceme pokračovať. Výťažok z neho venujeme slovenskému paralympijskému výboru na podporu deti a mládeže,“ uviedla Šoltésová.

Zatiaľ majú prihlásených vyše tisíc záujemcov a každý deň ich počet pribúda. Limit majú 3000 účastníkov, pretože je to na Hviezdoslavovom námestí.

Tam nebude chýbať sprievodný program, ktorý bude moderovať Sajfa a vystúpi aj spevák Rytmus. Ambasádorom behu je rapujúci vozičkár Bekim. Nebude chýbať tombola o vecné ceny.

Podujatie Farbám neujdeš by sa malo stať tradičným a organizátori už majú na budúci rok rezervované termíny v Košiciach a Bratislave. K týmto dvom mestám chcú priradiť tretie. Informácie sú na stránke www.farbamneujdes.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM