Maros Palesch Rôzne

Cena ministra životného prostredia

Bratislava. J.Nagy: „Starostlivosť o životné prostredie je vecou nás všetkých. Chcem sa poďakovať tým, ktorí si to uvedomujú.“

Možnosť oceniť tých, ktorí najaktívnejšie prispievajú k ochrane a skvalitneniu životného prostredia ponúka ministerstvo životného prostredia občianskym združeniam, obciam, podnikom, ale aj jednotlivcom z radov širokej verejnosti. Cenu ministra, čestné uznania a ďakovné listy za mimoriadne výsledky a dlhoročný prínos v starostlivosti o životné prostredie udelí minister József Nagy pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia na začiatku júna.

„Nie je len vecou rezortu životného prostredia starať sa o to, či sa nám hromadia odpady, či dýchame čistý vzduch alebo chránime prírodu. Starostlivosť o životné prostredie je vecou nás všetkých – tak vlády ako aj kompetentných organizácií a predovšetkým – ľudí žijúcich vo svojich domácnostiach a v ich okolí,“ hovorí József Nagy minister životného prostredia.

Návrhy na ocenenie obcí, podnikov, občianskych združení, ale aj jednotlivcov a kolektívov je možné doručiť na ministerstvo do začiatku mája 2011. Nominácie je potrebné predložiť formou vyplneného príslušného formulára do 5.mája 2011. http://www.minzp.sk/…edia-sr.html

Ocenenia slávnostne odovzdá minister József Nagy pri príležitosti osláv najväčšieho sviatku životného prostredia – Svetového dňa životného prostredia, ktorý si pripomíname každoročne 5. júna.

Ministerstvo životného prostredia a jeho organizácie pripravujú pri tejto príležitosti celý rad podujatí. Cena sa udeľuje od roku 1999 ako nefinančné čestné ocenenie v štyroch kategóriách (obce, podniky, občianske združenia a jednotlivci alebo kolektívy). Cenu udeľuje minister životného prostredia SR na odporúčanie osobitnej hodnotiacej komisie.

Zdroj: MŽP, Beatrice Hudáková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM