Správy

Časť bratislavských ciest žiari novým povrchom. Opravy majú aj svojich odporcov

V poslednom období niekoľko bratislavských ciest a ulíc prešlo rekonštrukciou. Nie všetci sa však s týmito opravami stotožňujú.

Ilustračný obrázok k článku Časť bratislavských ciest žiari novým povrchom. Opravy majú aj svojich odporcov
10
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Hlavné mesto v priebehu novembra pokračovalo v opravách ciest aj chodníkov. Nového povrchu sa dočkali Panónska cesta, Podkolibská ulica, Vajnorská či Podunajská ulica.

Nespokojní Bratislavčania

Dobrý stav vozoviek je pre mesto veľmi dôležitý, preto sa snaží opravovať čo najviac havarijných úsekov. Mnohí obyvatelia však poukazujú na neodbornosť týchto rekonštrukcií. „Neodborná výmena povrchu nie je oprava,“ povedal jeden z diskutujúcich na sociálnej sieti a pridal sa aj ďalší: „To dielo na Vajnorskej by som sa neodvážil nazvať opravou“.

Niektorí sa taktiež strachujú, či opravy v zimnom období nespôsobia znehodnotenie nových vozoviek. Nočné mrazy môžu totiž zapríčiniť zvlnenie a poškodenie povrchu. „Asfaltovať pri týchto nočných teplotách, keď v noci už mrzne? Sme radi, že tak dobre hospodárite s našimi daňami,“ napísal nahnevaný Bratislavčan na sociálnu sieť.

Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Ďalšie vynovené ulice

Nový povrch žiari aj na Moskovskej ulici v Starom Meste. Mestská časť opravovala úsek medzi Poľnou a Strážnickou ulicou. Rekonštrukcia vozovky prebiehala formou podkladovej výmeny ako aj obrusnej vrstvy s použitím geomreží. Na chodníky a priechody použili novú rozoberateľnú zámkovú dlažbu namiesto asfaltových povrchov.

Nedávno bola taktiež ukončená rekonštrukcia komunikácie na Hálkovej ulici v Novom Meste. Na úseku od Riazanskej po Pluhovú došlo ku kompletnej výmene povrchu vozovky, zrekonštruovaná bola aj časť chodníkov. „Rekonštrukcia má veľký význam pre túto lokalitu, keďže stav vozovky aj chodníkov bol v kritickom stave,“ informoval Ján Borčin z tlačového oddelenia miestneho úradu.

Opravy bratislavských ciest
10
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM