Správy

Čaká Bratislavu dopravný ARMAGEDON? Jeden z najvyťaženejších mostov čiastočne UZATVORIA

Vodiči sa už počas najbližších dní budú musieť obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Čaká Bratislavu dopravný ARMAGEDON? Jeden z najvyťaženejších mostov čiastočne UZATVORIA
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Na Prístavnom moste v ľavom jazdnom páse v smere na Einsteinovu ulicu v Bratislave bude cez víkend čiastočná uzávera. Dôvodom je výmena mostného záveru. Upozornila na Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

Obmedzenie potrvá od piatka (8. 12.) od 22.00 h do nedele (10. 12.) do 22.00 h.

„Doprava v pravom jazdnom páse počas trvania čiastočnej uzávery diaľnice D1 v smere do Trnavy v predmetnom úseku mosta bude bez obmedzení,“ uviedla NDS.

Pripravili obchádzky

Doprava v ľavom jazdnom páse v smere do Petržalky bude viesť po obchádzkových trasách. Tie pôjdu z diaľnice D1 z výjazdu Bajkalská/Komárno po Prístavnej ulici cez Most Apollo na cestu I/2.

Alternatívne z D1 výjazd Bajkalská/Komárno po R7 na D4 smer Viedeň, a potom na diaľnicu D2 v smere do Bratislavy.

Najvyťaženejšie cesty

Najintenzívnejší nápor vozidiel pri cestných vstupoch do hlavného mesta SR je na bratislavskej časti diaľnice D1. Úsek bratislavského obchvatu medzi križovatkami Gagarinova a Galvaniho je vôbec najvyťaženejším úsekom na Slovensku s vyše 100-tisíc vozidlami denne. Vyplynulo to z výsledkov celoštátneho sčítania dopravy, ktoré realizovala Slovenská správa ciest (SSC) počas rokov 2022 a 2023.

Po diaľnici D2 na Moste Lafranconi prejde denne vyše 94-tisíc vozidiel, v úseku D2 na začiatku bratislavského úseku od Záhoria zaznamenali denne vyše 41 500 áut, na petržalskej strane D2 narátali viac ako 33-tisíc vozidiel denne.

Sčítanie tiež zistilo, že úsekom rýchlostnej cesty R7 na začiatku hlavného mesta prejde takmer 43-tisíc osobných i nákladných áut a motocyklov. Na príjazde do centra metropoly v smere z okresu Pezinok narátali 26-tisíc áut denne, v lokalite Patrónka jazdí podľa štatistík vyše 40-tisíc vozidiel počas jedného dňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM