Krimi

Bývalý šéf slovenských vyšetrovateľov dúfa v objasnenie prípadu Remiáša

Po 20 rokoch polícia obnovila vyšetrovanie vraždy Róberta Remiáša, ktorý mal byť spojkou korunného svedka zavlečenia syna exprezidenta Michala Kováča. Bývalý šéf vyšetrovateľov túto udalosť sleduje už len z médií

Ilustračný obrázok k článku Bývalý šéf slovenských vyšetrovateľov dúfa v objasnenie prípadu Remiáša
Zdroj: TASR

Po rokoch sa oäť pokračuje v trestnom stíhaní v kauze smrti Róberta Remiáša. Podľa bývalého šéfa slovenských vyšetrovateľov a generála Jaroslava Ivora by bolo vhodné, aby sa po rokoch konečne objasnil jeho prípad.

„Osobne by som bol veľmi rád, keby sa podarilo objasniť všetky okolnosti tohto mimoriadne závažného, mimoriadne brutálneho trestného činu, ktoré traumatizujú túto spoločnosť,“ povedal Ivor.

Vyšetrovateľ Policajného zboru vydal vo februári tohto roka uznesenie, ktorým pokračuje v prerušenom trestnom stíhaní v prípade smrti Remiáša z apríla 1996. Na vydanie tohto rozhodnutia dal písomný pokyn prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Polícia v trestnom stíhaní pokračuje, keďže pominuli dôvody jeho prerušenia.

Róbert Remiáš zomrel pri výbuchu svojho auta 29. apríla 1996 v Bratislave na križovatke ulíc Botanická, Karloveská a Devínska cesta. Muž mal byť spojkou s bývalým príslušníkom SIS Oskarom Fegyveresom, ktorý mal vypovedať, že na zavlečení syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča sa podieľala tajná služba.

Policajný vyšetrovateľ obvinil z vraždy Remiáša dvoch údajných vykonávateľov Jozefa Roháča a Imricha Oláha. Roháča tento týždeň na Slovensku a v Maďarsku odsúdili v iných kauzách dva razy na doživotie.

Prečítajte si tiež: Polícia obnovila vyšetrovanie vraždy Róberta Remiáša

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM