Nikola Richterová Samospráva

Bratislavský kraj sa opäť zúčastní na Európskom týždni regiónov. V Bruseli bude riešiť dôležité úlohy

Medzi hlavnými aktivitami Kancelárie Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v Bruseli bude v tomto roku aj zorganizovanie fóra regiónov hlavných miest Vyšehradskej štvorky. Vyšehradské fórum by sa malo uskutočniť v júni v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský kraj sa opäť zúčastní na Európskom týždni regiónov. V Bruseli bude riešiť dôležité úlohy
Zdroj: TASR

Témou fóra budú skúsenosti i problémy metropolitných regiónov. „Ide hlavne o sťažený prístup regiónov hlavných miest V4 k čerpaniu eurofondov, vzhľadom k tomu, že teoreticky vykázané bohatstvo týchto regiónov podľa štatistík Eurostatu ich posúva medzi bohaté kraje,“ vysvetlila Dominika Forgáčová z Kancelárie BSK v Bruseli.

Okrem tejto aktivity sa Kancelária BSK zúčastní siedmykrát na aktivitách súvisiacich s Európskym týždňom regiónom a miest Open Days. Aktivity kraja odprezentuje kancelária BSK v máji aj na Dni Európy. „Takisto uvažujeme o kultúrno-spoločenskom podujatí k roku Ľudovíta Štúra,“ doplnila Forgáčová.

Aktivity BSK v Bruseli sú zamerané na zástupcov regionálnych a lokálnych samospráv, regionálne zastúpenia pôsobiace v Bruseli, zástupcov európskych inštitúcií, médiá a širšiu verejnosť, ale aj slovenskú komunitu žijúcu v Belgicku.

Prezentácia kraja v Bruseli sa stala tradíciou

Náklady na prevádzku Kancelárie BSK v Bruseli, jej aktivity a organizované podujatia, ktoré sa uskutočnili v roku 2014, boli vo výške 65.035 eur. Samotné prevádzkové náklady boli vo výške 18.538 eur.

Bratislavský samosprávny kraj má svoju kanceláriu v Bruseli už od roku 2002. Jej hlavnými úlohami je prezentácia a propagácia BSK v Bruseli, presadzovanie záujmov kraja i zapojenie BSK a jeho subjektov do sietí iniciatív a partnerstiev.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM