Aktualizované Rôzne

Bratislavský kraj potrápi silný vietor, meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa

Miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský kraj potrápi silný vietor, meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa
3
Galéria
Zdroj: TASR

Obyvatelia Bratislavského a Trnavského kraja by si počas nedeľného večera mali dávať pozor na silný vietor. Sneženie potrápi okrem týchto dvoch krajov aj Trenčiansky a Žilinský kraj. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity

Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Bratislava, Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Trnava a Galanta od 21:00 hod. Miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu. „Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozorňujú meteorológovia. Silný vietor aj sneženie by mali ustáť až v pondelok (4. 2.) v skorých ranných hodinách.

Výstraha pred snežením platí pre okresy Bratislava, Senica, Skalica, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča a Čadca. Meteorológovia očakávajú, že spadne desať až dvanásť centimetrov nového snehu. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä dopravu a pohyb osôb,“ dodávajú.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM