Aktualizované Nina Táborská Kultúra

Bratislavské SOARÉ: Život vo vile. Tradícia alebo rozmar?

SOARÉ sa spája s minulými časmi, keď si ľudia chodievali do kaviarní podebatovať o rôznych témach. Tak tomu opäť bude aj tento pondelok v kaviarni Dobre&Dobré v Starej tržnici. V poradí siedme SOARÉ odhaľuje výhody aj nevýhody života na hradnom kopci kedysi aj dnes.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské SOARÉ: Život vo vile. Tradícia alebo rozmar?
Zdroj: Dnes24.sk

Nápad na organizovanie série večerov SOARÉ prišiel od Jána Jackuliaka, herca, režiséra a priateľa kaviarne DOBRE&DOBRÉ. Kaviareň v Starej tržnici nadväzuje na tradície starej Bratislavy rôznymi spôsobmi, nielen svojim interiérom, prístupom k zákazníkom, ponukou nápojov a občerstvenia, ale aj organizáciou rôznych podujatí. Takými sú aj večerné SOARÉ, ktoré sa konajú pravidelne jedenkrát do mesiaca a vždy na inú zaujímavú tému.

Tentokrát sa SOARÉ bude niesť v znamení spojenia architektúry a rodinných či susedských príbehov.

Kto z nás niekedy nezatúžil pri prechádzke na Slavín bývať v jednej z víl, ktoré míňal po ceste? Akí sú ozajstní ľudia, ktorí tam žijú? Aké výhody a nevýhody prináša takéto bývanie?

Na SOARÉ o živote vo vile sa ako hosť zúčastní Tomáš Braunsteiner, obyvateľ dnešnej vilovej štvrte, ktorého predkovia sa na kopec nad Bratislavou presťahovali v čase, keď ich mestské domy boli poškodené v 1. svetovej vojne. Druhým hosťom bude Tomáš Berka, fotograf, filmový architekt a spoluautor knihy Vily nad Bratislavou. Vďaka svojej vášni pozná asi každú vilu nad hradom, pod Slavínom a všelikde inde. Trojlístok uzavrie Henrieta Moravčíková, profesorka architektúry, zaoberajúca sa predovšetkým modernou architektúrou odborne aj ľudsky.

Večerom bude sprevádzať Bohdan Smieška a do diskusie sa môže so svojimi otázkami zapojiť aj ktokoľvek z publika.

Lístky sa dajú zakúpiť priamo v kaviarni u obsluhy alebo rezervovať na čísle 0905 136 110 a vyzdvihnúť v kaviarni. Cena lístka je 5 eur. Večer spríjemní hrou na klavíri virtuóz Matúš Ferko.

Viac o večernom SOARÉ sa dočítate tu: Lucia Satinská o novom kultúrnom formáte: SOARÉ prinesie zaujímavé témy i hostí. Starú Bratislavu prepojí s tou súčasnou

ZMENA!: SOARÉ SA PRESÚVA NA 2.10. 2015

Autor foto: František Halás.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM