Tomáš Stupavský Rôzne

Bratislavské letisko je na vzostupe. Napomáha tomu najmä Ryanair, ale aj nová letecká linka do Dubaja

Letisku M. R. Štefánika v Bratislave (BST) vzrástol počet cestujúcich za prvý pol rok 2015 o 22 percent v porovnaní s rovnakým obdobím za minulý rok. V číslach to znamená, že letisko vybavilo za šesť mesiacov na prílete a odlete 587 324 cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské letisko je na vzostupe. Napomáha tomu najmä Ryanair, ale aj nová letecká linka do Dubaja
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Za prvý polrok 2015 zaevidovalo Letisko Bratislava spolu 306 022 cestu­júcich, ktorý odlietali z nášho hlavného mesta a naopak do Bratislavy priletelo spolu 276 586 pasažierov. Tranzitujúcich cestujúcich, ktorí z BTS pokračovali do inej destinácie, bolo 5 716.

Ak sa pozrieme na konkrétne trasy, tak najviac cestujúcich využívalo pravidelné linky do miest Londýn-Stansted (111 840), Dublin (60 944), Londýn-Luton (35 302), Miláno-Bergamo (34 978), Rím-Ciampino (29 519), Brusel-Charleroi (27 584) a z nich.

BTS zaznamenalo aj výrazné zvýšenie záujmu cestujúcich o linky do Barcelony a Liverpoolu.

Ryanair u nás jasnou jednotkou

„O nárast počtu prepravených cestujúcich sa pričinil najmä dopravca Ryanair, s ktorým sa nám podarilo dohodnúť otvorenie základne na bratislavskom letisku, čo prinieslo cestujúcim viac frekvencií existujúcich spojení aj nové linky do Atén a Madridu,” vysvetlil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík.

Prínosom je tiež nová linka spoločnosti flydubai do Dubaja s frekvenciou trikrát týždenne. „Potvrdili sa nám naše odhady o náraste počtu cestujúcich v roku 2015. Počet prepravených pasažierov stúpal od januára každý mesiac. Konečne sa nám podarilo zvrátiť trend klesajúceho počtu prepravených pasažierov z bratislavského letiska a za celý rok 2015 očakávame nárast v stotisícoch prepravených cestujúcich,“ doplnil generálny riaditeľ BTS Ivan Trhlík.

Najviac cestujúcich prepravila v prvom polroku 2015 letecká spoločnosť Ryanair (takmer 460-tisíc), ďalej Travel Service (takmer 62-tisíc), nasledujú České aerolínie (takmer 16-tisíc) a flydubai (viac ako 13-tisíc).

Prečítajte si tiež: Z Bratislavy sa bude počas leta lietať do viac ako 60 destinácií

Bratislavské letisko
23
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM