Správy

Bratislavské gymnáziá obsadili prvé priečky v rebríčku najlepšie hodnotených škôl

Máte doma deviataka a stále máte pocit, že ste nenašli tú pravú strednú školu? Pozrite si rebríček najlepšie hodnotených stredných škôl na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské gymnáziá obsadili prvé priečky v rebríčku najlepšie hodnotených škôl
4
Galéria
Zdroj: TASR

Hľadáte vhodnú školu pre vaše dieťa a neviete si vybrať spomedzi viacerých možností? Pomôcť by vám mohol napríklad rebríček najlepšie hodnotených škôl, ktorý vypracoval inštitút INEKO.

Najlepšie výsledky

V prvej desiatke najlepšie hodnotených gymnázií sa umiestnili hneď štyri bratislavské. Na 1. priečke Škola pre mimoriadne nadané deti – Gymnázium v Novom Meste, na 2. priečka patrí Gymnáziu Jura Hronca v Ružinove, na 5. mieste sa umiestnilo 1. súkromné gymnázium v Ružinove a desiatku uzatvára Gymnázium na Grösslingovej v Starom Meste.

Rebríčky komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Tieto výsledky nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom.

Rebríčky tak môžu byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy, najmä by však mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl.

Ak by ste boli aj po prečítaní informácií inštitútu stále neistí, vybrané školy každoročne organizujú dni otvorených dverí. V tieto dni máte možnosť zažiť atmosféru na škole a zistiť podrobnosti o prijímačkách.

Termíny prijímacích skúšok na SŠ pre školský rok 2017/2018:

Talentové skúšky: 25. marca – 15. apríla 2017

  1. kolo prijímacích skúšok: 9. mája 2017 a 11. mája 2017 (vrátane 8-roč. gym.)
  2. kolo prijímacích skúšok: 20. júna 2017 (v prípade, že žiaka neprijmú v 1. kole)

Ak už uvažujete o strednej škole, bolo by fajn sa poobzerať po prihláškach, termínoch, postupoch, ktoré s presunom na strednú školu súvisia.

Žiaci a študenti v školách
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM