Kultúra

Bratislavské divadelné noci ponúkajú komediálnu frašku Ešte jeden zázrak

Výpravná kostýmová hra s pesničkami zavedie divákov do nočnej Bratislavy i Dómu sv. Martina.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské divadelné noci ponúkajú komediálnu frašku Ešte jeden zázrak
5
Galéria
Zdroj: Túlavé divadlo

Bratislavské divadelné noci na nádvorí Starej radnice pokračujú v stredu predstavením Ešte jeden zázrak. Ide o nový letný projekt Túlavého divadla, autorom a režisérom je Jakub Nvota. Komediálna fraška priblíži publiku Bratislavu z obdobia Márie Terézie.

V predvečer kráľovskej korunovácie

Podľa slov autora „nás privedie za jednej temnej noci do kraja – niekde za Viedňou, ktorý je síce teraz zvaný Hornými Uhrami, raz však bude aj Slovenskom“. V predvečer jednej kráľovskej korunovácie tu blúdia španielsky kráľovský agent s tajným poslaním, mladá a zmätená slovenská deva, manžel budúcej cisárovnej s krízou stredného veku a predovšetkým sama budúca cisárovná.

Okolo nich sa objavuje všadeprítomný slovenský ľud, ktorý sa na seba – vtedy aj dnes – až príliš podobá. Ešte jeden zázrak je správa o slovenskej krajine a o všetkom, čo jej roky patrilo ešte pred tým, než skutočnou slovenskou krajinou bola.

Výpravná kostýmová hra s pesničkami zavedie divákov do nočnej Bratislavy i Dómu sv. Martina. V putovaní po Slovensku s humorom a láskou účinkujú Štefan Martinovič, Lucia Hurajová/Daniela Šencová, Štefan Richtárech a iní.

Bratislavské divadelné noci

Inscenáciu uvádzajú obohatenú o anglické titulky, špecifický pohľad do histórie tak herci ponúknu nielen domácim, ale aj zahraničným divákom. Ďalšia repríza sa uskutoční v piatok 23. augusta.

Nové letné podujatie Bratislavské divadelné noci sa koná od 10. júla do 24. augusta. Dramatickú skladbu dopĺňa dielo známeho španielskeho autora Miguela de Cervantesa Dômyselný rytier Don Quijote de la Mancha, ktoré nanovo zdramatizovali Jakub Nvota a Kamil Žiška. Začiatok predstavení je o 20:30 hod.

Ešte jeden zázrak
5
Galéria
Zdroj: Túlavé divadlo

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM