Kristína Nemcová Rôzne Správy

Bratislavčania si oddýchnu: Sadni si! prináša tento rok stoličky na nové miesta

V rámci jednej lokality si môže svoju stoličku návštevník vždy posunúť tak, ako mu je pohodlné, či už je to pre neho príjemnejšie v tieni, alebo naopak práve na slnku.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania si oddýchnu: Sadni si! prináša tento rok stoličky na nové miesta
6
Galéria
Zdroj: MIB

S teplým počasím aj tento rok od 7. mája Metropolitný inštitút Bratislavy umiestňuje do ulíc, dvorov a námestí voľné verejné sedenie Sadni si!. Projekt Sadni si! je verejné sedenie v podobe červených stolov, stoličiek a v niektorých lokalitách aj ležadiel, ktoré dávajú ľuďom možnosť posedieť si vo verejnom priestore na miestach, kde nie je permanentný mobiliár.

Rozostupy

V rámci jednej lokality si môže svoju stoličku návštevník vždy posunúť tak, ako mu je pohodlné, či už je to pre neho príjemnejšie v tieni, alebo naopak práve na slnku. Sety červených stolov a stoličiek fungujú vždy s lokálnymi partnermi, čo znamená, že o každý mobiliár sa niekto stará, dohliada na jeho dostatočné rozostupy a pravidelne ho čistí.

20 miest

V prvej fáze sa Sadni si! objaví na 20 miestach v Bratislave. Okrem centra mesta sa rozšíri aj do priestorov na vstupných miestach do Mestských lesov Bratislavy ako sú Včelia lúka na Peknej ceste a Partizánskej lúke a pri bufete Slza na Železnej Studničke, kde tak zvýši kapacitu a rozptyl sedenia v rámci obľúbených miest a tiež zväčší možné odstupy medzi skupinami ľudí.

Voľné verejné sedenie tento rok oživí námestie vo Vajnoroch, postupne pribudne na obľúbených miestach v mestských častiach Ružinov, Rača a Dúbravka.

Od 7. mája Sadni si! nájdete na Primaciálnom námestí aj vo dvore Primaciálneho námestia. Pred Mestskou knižnicou na Kapucínskej ulici, v neobjavenom Hummelovom dvorčeku na Klobučníckej ulici, na Námestí SNP, pred Kunsthalle na Treskoňovej ulici, na Kamennom námestí, na Komenského námestí a tiež po prvýkrát na Obchodnej ulici.

Mimo centra

Mimo centra nájdu sety aj pri Knižnici v Petržalke, na námestí vo Vajnoroch a ďalších obľúbených lokalitách pri vstupoch do Mestských lesov Bratislavy. Postupne v priebehu tejto sezóny pribudne na rôzne lokality v centre, ale aj ďalších mestských častiach takmer 300 červených stoličiek.

Projekt je realizovaný v spolupráci s lokálnymi partnermi fungujúcimi na miestach, kde sety umiestňujeme. Hlavným partnerom projektu je Nadácia Slovenská sporiteľňa.

Viac o skrášľovaní priestorov v Bratislave:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM