Alexandra Húsková Správy

Bratislavčania pripravte sa na ďalšie zápchy! Od pondelka sa začne opravovať aj cesta na Námestí 1.mája

Hlavné mesto upozorňuje cestujúcu verejnosť na prebiehajúce opravy na bratislavských cestách. Od pondelka 19. októbra bude prebiehať oprava povrchov ciest v smere z Námestia 1. mája von z mesta v smere na Most SNP. Opravovať sa v tomto smere budú postupne všetky tri jazdné pruhy.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania pripravte sa na ďalšie zápchy! Od pondelka sa začne opravovať aj cesta na Námestí 1.mája
Zdroj: TASR

„Od leta sme opravili viac ako 28 000 m2 asfaltových a iných povrchov vrátane zastávok MHD a chodníkov, čo sú približne 4-tisícky metrov ciest a ďalších viac ako 7 200 m2 do konca októbra zrealizujeme,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Práce na úseku pod Mostom SNP by mali skončiť v pondelok ráno a vzápätí sa začína na Námestí 1. mája.

Práce prebiehajú kontinuálne od leta v závislosti od financií mesta, uviedla Ivana Skokanová, hovorkyňa Magistrátu.

Momentálne prebieha oprava vozovky pod Mostom SNP. V smere z mesta do Karlovej Vsi je tak obmedzená doprava, kvôli zákazu vjazdu zo zjazdu zo Staromestskej ulice. Tieto práce by mali byť ukončené v pondelok 19. októbra v skorých ranných hodinách.

Následne po skončení tejto opravy sa začne s opravami na Námestí 1. mája v smere od Jozefskej ulice po vjazd do tunela/podjazdu. Predbežne od 10.00 hod.

Opravovať sa budú všetky 3 pruhy v smere von z mesta, ale postupne, začne sa prácami na oprave buspruhu.

To znamená, že vodiči budú môcť vždy dva jazdné pruhy na dopravu využívať. Aj napriek tomu však hlavné mesto upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia v tomto smere a vyzýva k trpezlivosti.

Opravy ciest v tomto roku

Hlavné mesto od leta opravilo viaceré úseky komunikácií na Nábreží arm. Generála L. Svobodu, na Krížnej ulici v smere z a aj do mesta, Trnavskej ceste od Palkovičovej ulice po Brestovú a pred križovatkou Vajnory, Námestí F. Liszta, Uršulínskej ulici, Rázusovom nábreží, Svätoplukovej ulici, Krajinskej a Popradskej ulici, na Kruhovom objazde Vajnory, ale aj zástavky MHD Einsteinova.

Rovnako prebieha úprava a budovanie 40-tich bezbariérových priechodov. Všetky prebiehajúce práce by mali byť ukončené do konca októbra.

Prečítajte si aj:

Takto v súčasnosti vyzerá naša rozbitá Bratislava a ďalšie opravy sú na pláne + FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM