Správy Samospráva

Ľudia, nepoľavujte a noste rúška! Prosia nás zástupcovia samospráv

Na bránach v Novom Meste pribudnú nálepky, ktoré obyvateľov upozorňujú na dodržiavanie nariadenia o povinnom nosení ochranného rúška.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia, nepoľavujte a noste rúška! Prosia nás zástupcovia samospráv
4
Galéria
Zdroj: Martin Chren FB

Mestská časť takto reaguje na fakt, že v poslednom období pribúda ľudí, ktorí si na verejných priestranstvách dávajú rúška dole.

„Uplynulé dni v uliciach ukazujú, že niektorí z nás pomaly strácajú ostražitosť a zodpovednosť. Pribúda ľudí, ktorí si dávajú dolu rúško, napríklad s argumentom, že im je pod rúškom teplo,“ konštatuje Rudolf Kusý na svojej facebookovej stránke.

Ružinov

Podobne to vníma aj starosta Ružinova Martin Chren. „Za posledné dni mám desiatky správ o tom, kde sa práve nachádzajú ľudia bez rúšok či popíjajúci v skupinách,“ píše na sociálnej sieti. Poznamenáva, že mestská časť nemá právomoc v tomto smere kontrolovať a pokutovať, ubezpečuje však, že v rámci možností spolupracuje s mestskou a štátnou políciou.

Pokuty

Mestská polícia má podľa Martina Chrena od miestnej samosprávy prehľad miest s najvyššiu koncentráciou ľudí pre častejšie hliadkovanie. Kontroly sa týkajú napríklad Štrkoveckého jazera, kde síce býva podľa starostu veľa ľudí, sú však zväčša disciplinovaní. Policajné hliadky sa zameriavajú napríklad aj na Trhovisko Miletičova, kde sa často objavuje množstvo ľudí bez rúška. „Padli aj pokuty, pretože s niektorými sa inak naozaj nedá, a v kontrole tohto priestoru budeme tiež pravidelne pokračovať,“ uzatvára Martin Chren.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM