Aktualizované Samospráva

Koronavírus: Bratislava chce izolovať ľudí bez domova

Magistrát Bratislavy plánuje v najbližších dňoch postaviť na Zlatých pieskoch dočasné kontajnerové mestečko pre ľudí bez domova.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Bratislava chce izolovať ľudí bez domova
Zdroj: TASR

Cieľom je zamedziť šíreniu koronavírusu. Samospráva chce ochrániť samotných ľudí bez domova, ale aj ostatných obyvateľov.

Plné stavy

Primátor Matúš Vallo priblížil, že v Bratislave je zhruba 4000 ľudí bez domova, ktorí nemajú v súčasnosti kam ísť do domácej karantény,. Je to pritom skupina ľudí, ktorá sa často združuje pokope a je bez kontroly. „Chystáme pre nich opatrenia. Sledujeme aj ich stavy v zariadeniach organizácií tretieho sektora, ktoré sa o ľudí bez domova starajú. Sme tesne predtým, ako budú všetky stavy naplnené,“ uviedol primátor s tým, že v prípade potreby je k dispozícii budova Starej tržnice a magistrát ráta aj s „ťažkými scenármi“.

Homeoffice magistrátu

Primátor zároveň informoval, že od dnes (pondelka) bude väčšina zamestnancov magistrátu pracovať z domu, avšak budú v pohotovosti. Mesto požiadavky obyvateľov vybaví telefonicky a elektronicky. Mestská i štátna polícia podľa Matúša Valla kontroluje, či sú zavreté prevádzky, ktoré to majú nariadené a upozorňuje ľudí, aby sa nezhromažďovali v skupinkách na jednom mieste. „Buďme súdržní a disciplinovaní,“ vyzval primátor. Upozornil, že ohrozenou skupinou sú najmä seniori, ktorým treba podľa neho venovať zvýšenú pozornosť. Viac informácií o opatreniach a odporúčaniach v súvislosti s novým koronavírusom nájde verejnosť aj na webe zvladneme.to.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM