KAW Kultúra

Bratislava cez víkend ponúka výnimočné zážitky

Výstavu psov, koncerty na námestí, divadlo na Dunaji, zručnosť remeselníkov aj silné motorky. To všetko zažijete počas voľných dní v hlavnom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava cez víkend ponúka výnimočné zážitky
Zdroj: Dnes24.sk

Počúvajte hudbu na námestí

Sobotu vám spestrí Preßburger Klezmer Band. Skupina je zástupca žánru ethno a world music a súčasne prvá klezmerová kapela na Slovensku. Hrajú spolu už od roku 1995. Účinkovali na množstve rozmanitých koncertov od cyklov vážnej hudby až po vystúpenia na mnohých hudobných festivalov.

Sobota / 18:00 / Hviezdoslavovo námestie / Vstup voľný

Plavte sa po Dunaji so Slobodnou Európou

Známa skupina na čele so spevákom Whiskym odohrá druhý zo svojich koncertov na vlnách Dunaja.

Sobota / 19:15 / Osobný prístav Fajnorovo nábrežie / Vstupné 20 eur

Pozrite si výstavu psov

Poľovnícky deň v Zámockom parku odštartuje klubovou výstavou jazvečíkov a kokeršpanielov a oblastnou výstavou psov všetkých plemien. Po nej prídu na rad šermiarske súboje, súťaže pre deti, divadlo aj vystúpenie skupiny Black Horse.

Sobota / 11:00 / Zámocký park Malacky

Hudba v Sade

Ďalšie z pravidelných letných podujatí open-air koncertov klasickej hudby v Sade Janka Kráľa. Priamo na stanovištiach všade v parku budete môcť vidieť a počuť špičkových slovenských umelcov.

Sobota / 17:00 – 19:00 / Sad Janka Kráľa / Vstup voľný

Obdivujte zručnosť remeselníkov

Slovenskí a zahraniční ľudoví remeselníci prinesú svoje výrobky na remeselný festival Ľudové umelecké remeslá v Senci. Môžete si tam pozrieť aj kúpiť krásne a užitočné predmety majstrov rezbárov, kováčov, košikárov, drotárov, hrnčiarov či čipkárov.

Sobota – Nedeľa / Lichnerova ulic, Senec / Vstup voľný

Spoznajte kamennú krásu a dobré víno

Minerály, fosílie a drahé kamene zo Slovenska i z celého sveta budete môcť obdivovať na výstave Pezinský Permoník. Akcia nadväzuje na banícke tradície Pezinka. Výstavu sprevádzajú rozličné súťaže pre deti a dospelých, rezanie achátov, filmové ukážky zo života baníkov, mestská opekačka, dobrá hudba či chutné pezinské vínko.

Sobota – Nedeľa / od 8:00 do 18:00 / Pezinské kultúrne centrum

Zabavte sa s motorkármi

Do bratislavského regiónu na tento víkend zavíta viac ako 200 motorkárov, ktorí sa už po druhýkrát stretnú na Motozraze Besnenie Čertov s Križiakmi. Nenechajte si ujsť bohatý sprievodný program úspešnej akcie.

Sobota – Nedeľa do 11:00 / Ranč Banárka pri Malackách / Vstupné 10 eur

Zájdite s deťmi na loď

K výnimočným letným zážitkom na vlnách Dunaja patrí cyklus večerných hudobných i divadelných plavieb Hudba na Dunaji. Divadlo Baretka vám predvedie hru Šesť zázračných kľúčov. Plavba poteší rodiny s deťmi, ktoré sa počas interaktívnej rozprávky budú učiť spievať, tancovať a hrať na hudobné nástroje.

Nedeľa / 15:00 / loď Martin / zraz na Fajnorovom nábreží 2 / Vstupné 6 eur

Najväčšia prehliadka remesiel a ľudového umenia
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM