ESL Správy Samospráva

Bratislava bojuje proti nadmernému konzumu a odpadu. Pripravuje prvý Mestský bazár

Záujemcovia môžu nepotrebné, ale stále použiteľné veci prinášať do zberu v centrále OLO počas septembra vo vyhradených časoch.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava bojuje proti nadmernému konzumu a odpadu. Pripravuje prvý Mestský bazár
Zdroj: TASR

Následne si bude možné tieto veci zakúpiť za symbolické ceny na Mestskom bazári, ktorý mesto plánuje na druhý októbrový víkend.

Rescue centrum

Hlavným cieľom pilotného podujatia Mestský bazár na Bazovej 8 je podpora vzniku stabilného novovznikajúceho Bratislavské centra opätovného použitia (reuse centra). Ako naznačuje už jeho samotný názov, ide o modernú platformu na podporu aktivít vedúcich k predchádzaniu tvorby odpadu.

„Naším cieľom je začať robiť veci inak – nevyhadzovať nepotrebné veci, ale dať im druhú šancu. To, čo nepotrebujeme my, sa môže zísť niekomu inému a naopak. Okrem toho bude Mestský bazár miestom, kde sa bude dať kúpiť jedinečný kúsok za symbolickú cenu. Príďte a dajte veci kolovať! Príroda sa nám za to poďakuje,“ povedal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Prvý zber

ZBER VECÍ bude prebiehať od 1.9. do 30.9. 2020 v centrále OLO na Ivanskej ceste 22 (oproti IKEA), vo vyhradených časoch: v sobotu od 8:00 do 18:00, v stredu od 12:00 do 18:00  a v piatok od 8:00 do 18:00 hodiny.

Veci na darovanie

Priniesť možno širokú škálu vecí, ktoré sú už síce staršie, ale stále použiteľné, napríklad nečalúnený nábytok, záhradný nábytok, knižnice, nočné stolíky, knihy, časopisy, CD a  DVD, spoločenské hry, hračky, kuchynské potreby, ale nie elektronické, prípadne športovú výbavu, chovateľské potreby aj hudobné nástroje.

„V prípade, že chcete na Mestský bazár darovať objemný predmet alebo viacero vecí, ktoré sa nezmestia do osobného auta, môžete využiť počas posledných dvoch septembrových sobôt bezplatný odvoz týchto vecí,“ upozorňuje hovorkyňa mesta Katarína Rajčanová.

Podujatie  Mestský bazár sa bude konať 10. a 11. októbra v areáli Komunálneho podniku na Bazovej ulici. Vyzbierané financie dá mesto na transparentný účet a  použije ich na budovanie stabilného Bratislavského centra opätovného použitia.

foto je ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM