Nikola Richterová Hokej

Boli sme pri tom: Atmosféra na Slovane spôsobovala zimomriavky. Fanúšikovia ďakovali za tri sezóny v KHL

Hokejisti Slovana Bratislava odohrali zrejme svoj posledný zápas v Kontinentálnej hokejovej lige. Hoci s Jokeritom Helsinki nakoniec prehrali 2:3 po predĺžení, ovácie na štadióne vyzerali, ako keby sa belasí stali víťazmi Gagarinovho pohára. Fanúšikom zatlieskali aj fínski hokejisti s trénerom.

Ilustračný obrázok k článku Boli sme pri tom: Atmosféra na Slovane spôsobovala zimomriavky. Fanúšikovia ďakovali za tri sezóny v KHL
Zdroj: TASR

O utorňajší zápas belasých s Jokeritom Helsinki bol v Bratislave veľký záujem. Po dlhom čase prišlo do Slovnaft arény viac ako 10-tisíc fanúšikov a bolo vypredané. Posledný zápas priniesol niekoľko zvratov. Hoci Slovan nakoniec prehral, atmosféra na štadióne bola jedným slovom famózna.

Prečítajte si tiež: To najlepšie čo Slovan (zatiaľ) prežil: TOP 5 zápasov v KHL

Fanúšikovia hnali hokejistov dopredu od úvodného buly stretnutia a po prehratom zápase im nechceli dovoliť odísť z ľadu. Výborná atmosféra tak bola vyšperkovaná veľkou ďakovačkou za tri sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige. Všetko vyzerá tak, že Slovan v tejto súťaži končí, uvedomujú si to nielen hráči a funkcionári klubu, ale aj fanúšikovia.

V minulom zápase požiadanie o ruku, teraz živý orol

Obrovský záujem vyvolal najmä orol, ktorý sa objavil v publiku. Akonáhle sa dravý vták zobrazil na kocke, ľudia ho odmenili mohutným potleskom. Slovan mal tak na včerajšom zápase hneď dvoch maskotov, okrem chráneného návštevníka sa na tribúnach už klasicky zabával aj oficiálny maskot Harvy.

Posledné zápasy Slovana tak okrem zlepšenej hry hokejistov priniesli vždy aj zaujímavosti mimo ľadu. Na nedeľnom stretnutí proti Petrohradu požiadal fanúšik svoju priateľku o ruku. Bohvie, či by tento trend pokračoval aj v prípade, že by belasí postúpili do play off.

Výborní fanúšikovia zaujali aj Fínov

Fantastickú kulisu pochválili aj hokejisti Jokeritu Helsinki. Fanúšikom dokonca zatlieskali, keď odchádzali z ľadu. Atmosféru chválili aj podporovatelia z Fínska, ktorí na zápas pricestovali. Pri ďakovačke Slovana dokonca zopár z nich išlo pred fanúšikmi na kolená. Chceli im tak ukázať poctu za to, že sú právom označovaní za najlepších v celej KHL.

Prečítajte si tiež: Ako sa darilo brankárom Slovana v minulosti? Zostavili sme rebríček najlepších gólmanov posledných rokov

Hoci Slovan ukončil sezónu, počuť o ňom budeme v blízkej dobe zrejme ešte veľa. Belasí momentálne nevedia, kde budú hrať v budúcej sezóne. V médiách sa zatiaľ najviac spomína česká extraliga, rakúska nadnárodná EBEL, či návrat späť do slovenskej najvyššej súťaže. Definitívne nie však Slovan zatiaľ nepovedal ani Kontinentálnej hokejovej lige, na zotrvanie v tejto súťaži však potrebuje sponzora.

Rozlúčka fanúšikov s hokejistami Slovana
1
Galéria
Slovan odohral posledný zápas sezóny
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM