Nikola Richterová Hokej

To najlepšie čo Slovan (zatiaľ) prežil: TOP 5 zápasov v KHL

Všetko nasvedčuje tomu, že táto sezóna belasých v Kontinentálnej hokejovej lige je zároveň aj ich poslednou. Hoci ich po včerajšej prehre s Dinamom Riga čakajú ešte zápasy s Petrohradom a Jokeritom Helsinki, už dnes je zrejmé, že vďaka strate motivácie tieto zápasy už našu TOP 5 asi neprekonajú.

Ilustračný obrázok k článku To najlepšie čo Slovan (zatiaľ) prežil: TOP 5 zápasov v KHL
Zdroj: TASR

Slovan končí v ruskej nadnárodnej súťaži svoju tretiu sezónu. Napriek tomu, že pred štartom tohto ročníka funkcionári klubu vyhlasovali, že mužstvo jednoznačne smeruje do play off, opak je pravdou a belasí sú nielen na poslednej priečke Západnej konferencie, ale majú za sebou aj niekoľko absolútne zahanbujúcich zápasov.

Aj napriek tomuto faktu však HC Slovan odohral počas svojho pôsobenia v Kontinentálnej lige slušný počet pamätných zápasov, ktoré jeho fanúšikov nielen že potešili, ale si ich budú ešte nejaký ten rôčik pamätať. Prinášame vám rebríček najlepších domácich zápasov bratislavského tímu v jeho ešte stále trvajúcom pôsobení v KHL.

5. Slovan vs. SKA Petrohrad 4:2 (17. september 2012)

Hráči hviezdneho Petrohradu prišli do Bratislavy ako veľké hviezdy. SKA očakávalo vyhratý zápas s jednoznačným výsledkom. Vyjadroval sa tak aj ich vtedajší tréner Miloš Říha, mimochodom bývalý lodivod Slovana, ktorý už na tlačovej konferencii pred zápasom jasne naznačil, ako jeho hráči prišli do hlavného mesta po všetky tri body. Zápas sa napokon vyvíjal úplne inak. Slovanisti v ňom vyhrali 4:2, víťazný gól nedal samozrejme nikto iný, ako vtedajší kapitán tímu Miroslav Šatan.

Z prehry boli hokejisti Petrohradu natoľko rozčúlení, že po zápase nevyčkali na ľade ani do vyhlásenia najlepších hráčov a zahanbene sa ponáhľali do kabín. Zápas proti Petrohradu bol zároveň prvým stretnutím, kde sa vyznamenali fanúšikovia pekelnou atmosférou a dalo sa tak povedať, že pre belasých boli šiestym hráčom na ľade.

4. Slovan vs. Jokerit Helsinki 6:2 (15. december 2014)

Zápas proti Helsinkám je zrejme najjasnejším bodom Slovana v tejto sezóne. Po tom, čo Jokerit valcoval jedného súpera za druhým a belasí prichádzali o potrebné body, sa očakávalo, že fínsky veľkoklub ukáže na ľade slovenskému celku dosť jasne, kto je tu víťaz. Stal sa však zázrak. Jokerit sa síce snažil, na dokonalú hru Slovana v obrane však nedokázal reagovať.

Helsinki odchádzali z Bratislavy s ich najväčšou prehrou v Kontinentálnej hokejovej lige. Belasí vyhrali 6:2 a o Slovane sa v Rusku začalo písať ako o znovuzrodenom tíme, ktorý sa napokon môže prebojovať do play off. Ako sa však neskôr ukázalo, ani toto víťazstvo klub z Bratislavy nenakoplo a hoci výkon v tomto zápase bol takmer bezchybný, belasí ho už v ďalších zápasoch nedokázali napodobniť.

3. Slovan vs. Lev Praha 2:1 (8. december 2012)

Tím z Prahy bol pre fanúšikov z Bratislavy považovaný za veľkého rivala a zápasy s ním tak sprevádzala absolútne struhujúca atmosféra. Stretnutie proti Levu Praha preto v tomto rebríčku nemôže chýbať. Na domácom ľade nad ním vyhral Slovan tesne 2:1.

Lístky na tento zápas sa dražili v aukcii a najlacnejší vyšiel fanúšika na neuveriteľných 40 eur. HC Slovan Bratislava preto odmenil každého jedného zúčastneného, keď umiestnil na sedadlá šále, vďaka ktorým vzniklo na štadióne po góloch domácich takzvané belasé nebo. Oficiálna stránka KHL písala o tomto povzbudzovaní ako o vôbec najlepšom, aké kedy bolo v celej lige.

2. Slovan vs. Traktor Čeľjabinsk 6:5 (13. október 2013)

Tento zápas sa v bratislavskej hokejovej komunite nedá označiť inak ako slovom neuveriteľný. Slovan dostal v prvých minútach studenú sprchu a prehrával už 0:3. Neskôr sa belasým síce podarilo skórovať, jedným gólom však opäť udrel aj súper zo Sibíru. Slovanu sa ale napokon šokujúco podarilo vyrovnať na 4:4 a belasí fanúšikovia verili, že ich klub nakoniec v zápase vyhrá.

A on ozaj vyhral. Aj napriek tomu, že Slovan v zápase prehrával ešte 4:5, necelú minútu do konca stretnutia skóroval na 6:5 Netík a priaznivcov bratislavského tímu tak priviedol do absolútnej eufórie.

1. Slovan vs. Metallurg Magnitogorsk 4:3sn (6. január 2013)

Zápas, ktorý sa odohral deň po skončení výluky NHL sa vryl do pamäte fanúšikov Slovana azda najlepšie. Ľudia pred samotným štartom stretnutia špekulovali, či do Bratislavy pricestoval aj Evgeni Malkin, teda jeden z najlepších hráčov sveta. Informácie na slovenských a ruských weboch sa nezhodovali a to, či sa Malkin skutočne nachádza v Bratislave zistili fanúšikovia až po tom, čo sa objavil na ľade.

Divákom v Slovnaft aréne bol tak doprianý jeden z najkvalitnejších zápasov vôbec. O to viac si ho Slovanisti budú pamätať, keď tím z hlavného mesta dokázal vyhrať 4:3 po nájazdoch. Veľkú odozvu mal aj Malkin. Nielen kvôli tomu, že skóroval, ale aj preto, že sa mu veľmi páčila belasá pozápasová „ďakovačka“.

Zápas Slovana proti Čeľjabinsku patrí jednoznačne medzi to najlepšie, čo zažila
1
Galéria
Top 5 zápasov Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM