Tomáš Stupavský Krimi

Bol požiar priemyselnej haly v Senci založený úmyselne?

V súvislosti s požiarom priemyselnej haly na výrobu foriem bazénov na Poľnej ulici v Senci polícia preveruje, či nebol založený úmyselne.

Ilustračný obrázok k článku Bol požiar priemyselnej haly v Senci založený úmyselne?
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci v súbehu so zločinom všeobecného ohrozenia.

K požiaru došlo vo štvrtok (16.7.), hala začala horieť okolo 15.30 h. „V inkriminovanom čase boli v blízkosti objektu horiacej haly uskladnené doposiaľ nezistené chemické látky,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Podľa hovorkyne sa vďaka okamžitému zásahu hasičov podarilo predísť tomu, aby sa chemické látky dostali do kontaktu s ohňom. „Mohlo by to spôsobiť vydanie ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví,“ uviedla.

Príčina, ako aj okolnosti vzniku požiaru sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Polícia priblížila, že poškodená spoločnosť odhadla výšku škody na minimálne pol milióna eur. Policajti spolu so zisťovateľmi príčin požiarov pokračujú vo vykonávaní potrebných, neodkladných a neopakovateľných úkonov.

Pri požiari neunikli do ovzdušia nebezpečné splodiny. Podľa Kurucovej sú vykonané merania s negatívnym výsledkom.

Prečítajte si tiež: V horiacej hale v Senci sa prepadol strop. Hasiči bojovali s ohňom dlhé hodiny

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM