han Rôzne

BLÁZNIVÉ plavidlá na vode: Obľúbené jazero v Petržalke bude patriť zábave!

Na Veľkom Draždiaku v bratislavskej Petržalke sa budú budúcu nedeľu (13. 8.) plaviť rôzne zábavné plavidlá. Konať sa tam bude v poradí štvrtý ročník súťažného podujatia Letná vlna fantázie.

Ilustračný obrázok k článku BLÁZNIVÉ plavidlá na vode: Obľúbené jazero v Petržalke bude patriť zábave!
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Heslom pretekov plavidiel je „čím bláznivejšie, tým lepšie“. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

„Cieľom je si vlastnoručne vyhotoviť funkčné a kreatívne plavidlo a preplávať na ňom určenú vzdialenosť čo najrýchlejšie. A urobiť pri tom čo najlepší dojem. Podujatie tak nemá len športový, ale aj zábavný charakter,“ skonštatovala Halašková.

Súťažné tímy sa môžu zaregistrovať vopred, ale aj priamo na mieste. Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách, a to výkonnostní a rekreační plavci. Odborná porota bude hodnotiť plavidlá podľa dvoch parametrov, všímať si bude „výkon na vode“ a „celkový dojem“. Účasť v porote potvrdil napríklad olympionik v triatlone Richard Varga či beachvolejbalistka Tina Turnerová.

Rôzne tematiky

Plavidlá mávajú podľa hovorkyne rôznu tematiku. Ide napríklad o rozprávkové motívy, motívy zvierat či historických udalostí. „Súťažiaci sú kreatívni a využívajú rôzne dostupné materiály a potreby,“ poznamenala Halašková. Je medzi nimi drevo, nafukovačky, paddleboardy, umelé makety rastlín a živočíchov, ozdobné materiály, tematické kostýmy či pádla.

„V roku 2021 vyhralo plavidlo s mega Mimoňom. Jeho konštrukcia trvala šesť dní,“ doplnila Halašková.

Okrem samotných pretekov budú pripravené aj rôzne sprievodné podujatia. Program odštartuje prezentácia vodáckych klubov a oddielov. Pripravená bude aj séria exhibícií, napríklad flyboardisti, záchranári na vode či jazda na rafte. Chýbať nebudú ani tvorivé dielne pre deti či hudobný program.

Podujatie organizuje mestská časť a Kultúrne zariadenia Petržalky. Je súčasťou tohtoročného kultúrneho let

Výber z aktuálnych tém:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM