Samospráva

Bezplatnú parkovaciu kartu si v Karlovej Vsi vybavilo 480 obyvateľov

Bezplatnú rezidenčnú kartu pre skúšobný režim parkovania si v mestskej časti Bratislava-Karlova Ves doposiaľ vybavilo 480 žiadateľov s trvalým pobytom v Karlovej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Bezplatnú parkovaciu kartu si v Karlovej Vsi vybavilo 480 obyvateľov
11
Galéria
Foto: Barbara Dallosová

K dispozícií majú 570 parkovacích miest určených pre rezidentov. Obyvatelia, ktorí kartu ešte nemajú, si ju môžu vybavovať priebežne v sídle miestneho úradu. Bratislava24.sk o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldeš.

Nájomníci bez trvalého pobytu

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves spustila pilotný projekt parkovania v sobotu 1. októbra.* „Parkovanie je problém, ktorý sa týka všetkých obyvateľov, vodičov aj nevodičov. Je nevyhnutné konečne vniesť do parkovania systém a poriadok. Je pre mňa dôležité, že Karlovešťania budú zvýhodnení,“* informovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Prvá analýza elektronických žiadostí o vydanie bezplatnej karty ukázala, že väčšina domácností v Karlovej Vsi má jedno auto. Mnohí obyvatelia vlastnia garáž, no nie všetci v nej parkujú. Garáže sú často využívané napríklad ako skladové priestory. Potvrdzuje sa, že v parkovacej zóne býva veľa podnájomníkov bez trvalého pobytu.

Projekt „upratuje“ verejný priestor

O projekt javia záujem ľudia z časti Dlhé diely. „Najviac požiadaviek na riešenie situácie zaznieva od obyvateľov ulíc Veternicová a Hlaváčiková,“ povedala dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová.

Podľa slov odborníčky je nový projekt vhodný aj preto, lebo „upratuje“ verejný priestor obsadený najmä zaparkovanými vozidlami. Skúšobný projekt rezidenčného parkovania bude pokračovať na Dlhých dieloch. Karlova Ves súčasne skúma možnosti a pripravuje rozšírenia súčasných parkovacích kapacít.

Čítajte aj: Karloveskí vodiči si môžu parkovaciu kartu vybaviť rýchlo a bezplatne už dnes

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM