Nina Táborská Správy

Bezpečnejšia a čistejšia Bratislava? Polícia v noci vykonáva mimoriadne akcie

Sperejeri, podniky, taxislužby, ... Počas uplynulej noci si mestskí policajti posvietili snáď na každého. Špeciálna kontrola trvala 4 hodiny a zapojilo sa do nej 24 príslušníkov polície.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnejšia a čistejšia Bratislava? Polícia v noci vykonáva mimoriadne akcie
Zdroj: TASR

Mestská polícia v noci z piatka 15. apríla na sobotu 16. apríla vykonala mimoriadnu akciu. Zamerala sa na kontrolu dodržiavania čistoty a poriadku na verejnosti a zákazu požívania alkoholu na verejných priestranstvách. „Kontrolovali sme aj dodržiavanie predpisov zo strany taxislužieb,“ hovorí policajná hovorkyňa Ľubomíra Miklovičová. „V minulosti som avizoval zintenzívnenie kontrol taxislužieb s cieľom oddeliť poctivých taxikárov od tých, ktorí nerešpektujú predpisy. V neohlásených kontrolách taxislužieb budeme aj naďalej pokračovať,“ dodáva náčelník mestskej polície Peter Krajíček.

Počas uplynulej nočnej akcie kontrolovali policajti taxametre, státie mimo stanovišťa, vybavenie motorového vozidla. Zisťovali, či je na karosérii vozidla vyznačená sadzba cestovného, či má vodič k dispozícii potrebné doklady a koncesné listiny, tiež či je vozidlo taxislužby riadne označené. „Skontrolovali sme 22 taxikárov, pričom u piatich z nich sme zistili závady. Najčastejšie išlo o používanie neoverených taxametrov. Zaznamenali sme aj prípad, kedy nebola na karosérii vozidla vyznačená sadzba cestovného. Priestupky sa budú riešiť v správnom konaní,“ hovorí Miklovičová.

Čistejšia Bratislava

Mestskí policajti kontrolovali aj dodržiavanie všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku. V Starom Meste zistili deväť porušení a to na Nám. Slobody, Nám. SNP, Kamennom námestí a na Krížnej ulici. Aj v Lamači, na Lamačskej ceste zaevidovali mestskí policajti deväť porušení všeobecne záväzného nariadenia o čistote a poriadku.

„Zamerali sme sa aj na kontrolu dodržiavania predpisov o zákaze požívania alkoholu na verejných priestranstvách,“ dodáva hovorkyňa. Hliadky zaznamenali celkovo 14 porušení, z toho najviac na Námestí SNP a na Námestí slobody.

„Chceme čistejšiu Bratislavu. Preto plánujem pokračovať v špeciálnych kontrolách zameraných na dodržiavanie čistoty a poriadku na verejných priestranstvách. Mestská polícia chce tak prispievať k tomu, aby sa Bratislavčania aj návštevníci mesta cítili v bratislavských uliciach spokojnejšie,“ uzavrel náčelník.

Mestskí policajti okrem toho hľadali osoby, po ktorých je vyhlásené pátranie a posvietili si tiež na sperejrov. Špeciálna kontrola trvala 4 hodiny a zapojilo sa do nej 24 príslušníkov.

Čítajte tiež: Mestská polícia sprísni kontroly na pešej zóne v Starom Meste

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM