KAW Rôzne

Autobusové spojenie do Hainburgu sa opäť scvrklo. Zostala len linka číslo 901

Dopravca Slovak Lines Express totiž ruší premávku linky do Viedne, ktorá prechádzala aj cez Hainburg.

Zdroj: Facebook

Ak ste boli zvyknutí cestovať do blízkeho rakúskeho Hainburgu linkou Slovak Lines Express, od 10. júna to už možné nebude.

Do Hainburgu už len linkou 901

Dopravca Slovak Lines Express totiž ruší premávku linky do Viedne, ktorá prechádzala aj cez Hainburg. Informoval o tom portál imhd.sk.

K zmene v cestovnom poriadku by malo dôjsť 10. júna 2019. O tohto dátumu budú všetky spoje spomínanej linky Slovak Lines Express premávať rýchlejšie – po diaľnici. „Cestujúci s predplatnými a karnetovými lístkami ich môžu vrátiť dopravcovi na náhradnej autobusovej stanici Mlynské nivy,“ informuje imhd.sk.

Ďalšou zo zmien od 10. júna 2019 je, že autobusy Slovak Lines na tejto linke budú obsluhovať aj zastávku Most SNP.

Koncom januára tohto roka zrušila spoločnosť Slovak Lines aj spoj, ktorý spájal Bratislavu s Hainburgom. Ľuďom, ktorí našli svoj nový domov za hranicami, alebo dochádzajú do Hainburgu za prácou, zostal teda už iba spoj bratislavského dopravného podniku s číslom 901. Linka jazdí prevažnú časť dňa v hodinových intervaloch.

Cestovné na linke 901 je 1,50 eur obyčajné a 0,75 eur zľavnené.

Rýchlejšia cesta do Viedne

Počet spojov do Rakúska Slovak Lines nedávno navýšili o sedem nových zrýchlených spojov spájajúcich Bratislavu s letiskom Schwechat. Tie premávajú popri už existujúcich 18 spojoch.

„Cestujúci si nové spoje premávajúce po diaľnici obľúbili. V rámci interných prieskumov vyjadrili najväčší záujem práve o diaľničné spojenie medzi Bratislavou a Viedňou,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines Eva Vozárová.

Cesta po diaľnici je komfortná a rýchla. Pri rozhodovaní o tejto novinke zvažoval dopravca aj fakt, že dopravná obslužnosť prihraničných obcí Wolfsthal a Hainburg zo Slovenska zostáva naďalej zabezpečená.

Nové autobusy

„Zároveň nakupujeme nové a väčšie autobusy pre väčšie pohodlie cestujúcich. S týmito autobusmi je komplikovanejšie jazdiť po starej ceste. Nielen pre historickú bránu v Hainburgu, ale aj pre množstvo kruhových objazdov. Vyjsť s takýmto autobusom na diaľnicu a plynule stálou rýchlosťou ísť až na Schwechat je ekologickejšie a praktickejšie,“ doplnila Vozárová.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Nové nákupné centrum: Galéria Danubia Hainburg
16
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM