Aktualizované KAW Rôzne Správy

Antigénové testovanie v nemocniciach: Kde v Bratislave vás otestujú za 5 eur?

Na antigénové testovanie vo vybraných nemocniciach je možné objednať sa na konkrétny termín a čas.

Ilustračný obrázok k článku Antigénové testovanie v nemocniciach: Kde v Bratislave vás otestujú za 5 eur?
Zdroj: TASR/AP

Objednanie na antigénové testovanie je možné na stránke covidforms.nczis­k.sk. „Objednanie sa priamo na konkrétny termín ušetrí čas napríklad pred plánovaným vyšetrením, návštevou lekára alebo hospitalizáciou,“ uviedol NCZI.

Zoznam nemocníc, kde je možné absolvovať test na nový koronavírus za manipulačný poplatok päť eur, je zverejnený na stránke Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Záujemcovia o antigénové testovanie môžu testy absolvovať bez obmedzenia počtu, ale za poplatok.

V Bratislave budú zatiaľ dve takéto miesta, neskôr sa pripojí aj nemocnica na Antolskej ulici v Petržalke.

Nemocnica Milosrdní Bratia

Za 5 eur vás otestujú v Nemocnici s poliklinikou Milosrdní bratia, vstup ľavým vchodom z Námestia SNP. Na testovanie sú vyhradené hodiny 7.30 až 12.00 a 12.30 až 16.00. Prevádzka je od pondelka do nedele, od 23. augusta.

Nemocnica Kramáre

Za rovnaký poplatok vás otestujú aj v UNB L. Dérera – Nemocnica Kramáre na Limbovej ulici (odbočka z hlavnej cesty na Centrálny príjem). Otvorené bude od 7.30 do 15.30 hod celý týždeň vrátane víkendov.

Antolská

Otvorenie ďalšieho odberového miesta na štátne antigénové testovanie za jednotný poplatok 5 eur plánuje Univerzitná nemocnica Bratislava aj v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke. Informovala o tom Mestská časť Bratislava-Petržalka na sociálnej sieti.

Odberné miesto bude k dispozícii od 23. augusta, denne od 7.30 do 15.30 hod. Nájdete ho vpravo na terase pred hlavným vchodom nemocnice (na rovnakom mieste, na ktorom boli realizované PCR testy v roku 2020). Najlepšie je objednať sa cez web korona.gov.sk. (objednanie dostupné najneskôr v pondelok, pracuje sa na spustení); otestované však budú aj neobjednané osoby. Nemocnica preferuje platby v hotovosti, v budúcnosti bude možná platba cez platobný terminál.

Okrem spomínaných nemocníc naďalej fungujú aj komerčné mobilné odberové miesta, kde však štát do cenotvorby nezasahuje. Cena za test preto môže byť rôzna. Pri antigénových testoch sa pohybuje okolo 10 až 15 eur.

Ilustračné foto

Viac o očkovaní v Bratislavskom kraji

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM